torsdag 26 juni 2014

Klar! :)

Nu är det lite nervöst... har precis lämnat in sista inlämningen för terminen - och därmed sista på hela utbildningen! Helt otroligt! Bara att vänta på resultaten och slutbetygen nu, det hänger ju på slutbetygen vilket gör att man är lite nervös som sagt.. Men terminen är slut och jag har gjort klart allt, alla prov kändes bra med, vissa kändes bättre än andra men fortfarande ok - håller tummarna!
Bachelor degree inom geologi - äntligen, efter 4,5 långa och kämpiga år, men va kul det har varit! Mycket slit, några tårar, men även mycket skratt och jag är väldigt stolt!

Det har varit mycket plugg nu det sista, sedan helgen jag kom hem från Broken Hill-fieldtripen har jag i princip pluggat varje dag. Jag skickade faktiskt in sista inlämningen igårkväll, men det tog ett litet tag för mig att inse att jag är klar nu - det var inte förrens idag (första lediga dagen på länge, och första slappar-dagen i stan) som jag insåg det, och det var när jag var på ett av mina stammiscafén och dom undrade vart jag varit under de senaste veckorna. Jag svarade att det varit fullt upp, jag varit på en fieldtrip och sedan haft exam period, och sedan berättade jag att jag är klar med utbildningen nu. Och till svar fick jag då ett "Congratulations dude! Well done, awesome!" och en high five. Det var efter det som det slog mig - jag är klar. Jag började nästan gråta, men skuttade sedan runt i stan med största leendet! Igårkväll var jag nog för trött och stressad för att inse, men fick gratulationer och många fina ord från ett av våra favoritställen vi köper "för-trötta-för-att-laga-kvällsmat"-mat på, när jag mötte Jared där på vägen hem igår. Dom är mycket trevliga där, och dom sa att dom kommer sakna oss när vi flyttat.

Igår passade jag även på att ta ett kort på mig framför universitetets stora logga, där man brukar stå när man tagit examen med sin examenshatt och allt. Eftersom vi kommer vara i England när min oficiella examen är så får jag alla mina examensdokument hemskickade istället, och missar ju därför att ta ett sådant kort där. En kompis hjälpe mig då att ta ett kort igår före sista provet, jag hade ju inte direkt klätt upp mig och jag var hur trött som helst - men det duger! :P 



Vädligt glad (och trött!)

Idag firade jag med en slapp-dag i stan, köpte som sagt en kaffe på cafét jag pratade om, och köpte sedan två cupcakes från ett ställe i stan (som jag gjorde förra gången med!). Men jag orkade inte äta upp dom, jag och min lilla "sweet tooth" haha.. men de bitarna jag åt var supergoda :P

 Kaffe utan stress :)

Underbara cupcakes!

Så nu är det bara att vänta på slutbetygen, håller tummarna! Ska börja kolla på boende i England med, och sedan börja förbereda inför flytten! Känns så otroligt roligt, och jag är ledig fram tills vi åker - välbehövlig semester! Inget bikiniväder direkt nu eftersom det är vinter här, men det gör inget! Kanske får lite svensk eller engelsk sommar innan min masters kör igång istället! 

Hoppas allt är bra hemma, skriver mer snart!
Kram :)




torsdag 19 juni 2014

Exam period är i full gång!

Halloj!

Nu är det mycket på gång! Hade provet i geokemi igår, och det gick bra (vet inte betyget än, men kändes bra), så nu är allt klart i geikemin för terminen. Jag gjorde även klart mina stenprover från fieldtripen - sista delen av Fieldwork-ämnet  är ett arbete som handlar om att analysera våra stenprover. Fick tillbaka lite andra betyg i hydrologin med som också gick bra. Så nu gäller det att plugga på de två sista proven, och sedan lämna in de två sista inlämningarna! Typ en vecka tills min utbildning är klar nu! :) Idag fokuserade jag på hydrologin, och det blir lite sturkturgeologi i helgen. Fullspeckat schema med andra ord.

Långa pluggdagar, och då känns det inte alltid som man hinner laga mat. Mellanmålen har för det mesta blivit banan-harvre pannkakor med frukt, massor av té (fick en ny tekanna som en välkommen-hem present av Jared efter fieldtripen), och ibland har det blivit en liten klassisk "meat pie" (små pajer fyllda med köttfärssås, typ). Har aldrig egentligen gillat dom pajerna innan, men vi har ett väldigt mysigt ekologiskt cafe i närheten där vi bor, och all deras mat är hemmagjord och helt underbar! Pajerna där är 1000 gånger godare än dom man köper i affären. Så för att ge ett exempel på hur en "meat pie" kan se ut, om någon nu vill veta haha (dom är ju lite annorlunda jämfört med köttfärspajer hemma), här kommer ett kort!


 Här har vi en "meat pie"

 Nya tekannan :)

Och pannkakorna, såklart!

Idag har jag pluggat hela dagen, så Jared lagade middag - han gjorde sin hemmagjorda potatissallad som är väldigt god, typ godis! Jag är ju inte så jätteförtjust i sötsaker, så jag väljer gärna god middag istället för efterrätter..  :) 

Och jag kom in på mastersutbildningen i England! :D Måste bara göra klart denna terminen, sedan bär det av hemmåt och vidare till England :) Jobbletandet rullar på för Jared med, sakta men säkert! Vi fick även reda på att vi kan bo kvar i våran lägenhet här tills vi flyttar till England, så det känns bra med :)

Nu ska vi ta det lite lugnt ikväll, och sedan mer plugg imorgon. Snabb uppdatering idag, men skriver mer efter mina prov och när allt är inlämnat!
Hoppas allt är bra hemma, kram!

söndag 8 juni 2014

Mycket plugg & Vinter i Melbourne

Sitter nu med mitt kamomillté och njuter i vardagsrummet som är väldigt varmt och skönt från solen som lyser in genom balkongen. Passar på att slappna av lite, äter lite frukost i form av "café style" raisin toast - ni vet, det där russinbrödet jag pratade om, väldigt gott men lite föör många russin i det, hehe. Men det hör nästan till lite, liksom. Vädret just nu är soligt med ca 12-15 grader. Även om det inte är lika varmt som Brisbane, så är det ändå rättså varmt för att vara vinter. Snart är det nästan exakt ett år sedan vi flyttade från Brisbane till Melbourne, helt otroligt va tiden går fort!

Underbart solig måndagsmorgon på soffan! :)

Igår natt gjorde jag klart två arbeten (eller ja, pluggade till kl 00.30), ett är helt klart och det andra behöver renskrivas innan jag skickar in. Planen var att få in dom innan söndagskvällen, men ibland tar det längre tid än vad man tror. Jag hade skrivit mycket på min hydrologiuppsats, men renskrivning och editing tar så lång tid ibland, och mitt andra arbete som också skulle in hade jag inte hunnit börja på förrens igår - den tog ca 5 timmar, två stora uträkningar, och två uppgifter om vattenflöde och topografi. Detta arbetet var ett lite svårt och tog tid eftersom jag missade tre veckor på terminen i detta ämnet när vi var på fieldtripen. Tyvärr blir det så ibland, om man har ämnen som vanligtvis inte ligger på samma termin då blir det ju att när man har en fieldtrip så missar man lite i andra ämnen. Detta betydde då att jag var tvungen att även gå igeom alla lecture notes och leta efter exempel på hur man löser problemen, vilka ekvationer och funktioneer man ska använda, innan jag ens kunde börja. Men när jag väl hittat lite information så gick det bra (superstolt!). Jared hjälpte mig med, och han erbjöd sig att vid kl 23 åka och scanna mina dokument så att jag kunde maila in dom! Så kort sagt, en lite stressig söndag och söndagskväll, vaknade med magont idag.. Så därför sitter jag nu och slappar i solen.

Här har vi en väldigt trött tjej, från igår (som till och med fick ta på sig läsglasögonen).

Lite senare idag måste jag ändå skiva klart det sista på uppsatsen, och sedan skriva på min strukturanalys. Imorgon ska vi eventuellt ha grupparbete med kartan från fieldtripen, men inget bestämt ännu. Jag försöker planera in flera saker på skolan samtidigt så att jag inte behöver åka dit så ofta, spenderar ju 6 timmar på pendlandet varje gång jag åker dit. Varje dag nu fram tills sista dagen på terminen har massa plugg, olika ämnen och olika arbeten och prov.  Men idag efter jag skickat in hydrologiarbetena så har jag bara 4 structurgeologi-arbeten som ska in denna veckan, och sedan tre final exams (i geokemi, hydrology, strukturgeolgi) under de två sista veckorna på terminen, följt av två arbeten från fieldtripen som ska in innan sista dagen på terminen med. Sakta men säkert går det framåt! Måste bara komma ihåg att inte plugga för mycket, måste vila lite ibland med. 18 dagar kvar på terminen! :)

Vi var ute på en jättetrevlig middag med vänner häromdagen (maten var otroligt god!), och jag hittade precis lite bilder från ett cocktail party från före fieldtripen. Annars är det inte så mycket på gång, bara plugg. Jared sover fortfarande för han kollade på formel1 inatt, tror han var uppe hela natten eftersom det började vid kl 04. Varför visas det inte mer hästsport? Jag hade gärna kollat på dressyr hela natten. 

Englandsplanerna rullar på, håller på att fixa med dokument och ansökan till mastersutbildning, och jobbletandet åt J går bra med - uppdaterar mer om det snart! :) Det slog mig häromdagen att vårat hyreskontrakt tar slut snart, kanske måste skaffa ett annat boende de sista månaderna här innan vi flyttar. Har pratat med hyresvärden, får se vad dom säger, kanske kan förlänga hyreskontraktet med bara några månader? Får se.

Men men, dags att dra igång plugget, kanske lite mer té först. Sedan är tanken att ta det lite lugnt ikväll, kanske kolla på film, eller shoppa? Har typ inte vart i stan på en månad känns det som, och vi som ändå bor rätt centralt, haha. Anyways, jag skriver mer snart! 
Kram

onsdag 4 juni 2014

23 dagar kvar på terminen/utbildningen!

Det känns som man är redan tillbaka i vardagen, tiden går så fort - kom hem från fieldtripen i fredags men det känns som flera veckor sedan. Under tiden vi var iväg fick vi reda på lite inlämnignar och provresultat, jag fick reda på mina igår, några bra och några ännu bättre :) Detta är som sagt sista schemadagda veckan på terminen så vet inte hur mycket lektioner det kommer vara, men mycket att göra är det iallafall! Igår jobbade vi på kartan som vi gjorde på fieldtripen, grupparbete så vi tar det när vi är på skolan. Det känns ändå som att man har saker och ting under kontroll, men det gäller att plugga snabbt och effektivt!

Gjorde precis klart en research report i geokemin idag med, ska maila in den ikväll. Började skriva den tredje strukturanalysen som ska in på fredag med, och sedan tänkte jag köra igång med hydrologin också - två arbeten där som ska in innan söndag. Japp mycket att göra, jag har i princip 7 arbeten som ska in innan söndag :P Men inte långt kvar på resten av terminen/utbildningen nu, 23 dagar typ! Helt otroligt :) 

Våra Englandsplaner rullar på, men inga mega-nyheter än, vi håller på att kolla jobb fortfarande åt Jared och jag ska söka in till en mastersutbildning där med. Uppdaterar mer om det snart!

Nu har jag precis haft en pluggpaus, gjorde lite pannkakor med banan och jordgubbar - ett bra mellanmål och perfekt frukost på tåget imorgon :) Nu ska jag plugga lite till innan middagen ikväll. Hoppas allt är bra hemma, skriver mer snart!
Kram