måndag 22 januari 2018

Snö, semlor & kaffe

Jag har nog kommit på varför det inte alltid känns lika roligt att skriva i bloggen nuförtiden, och jag tror det har varit för att jag haft så otroligt mycket att göra de senaste månaderna. Pluggade ett masterämne på 100% på SU förra terminen samtidigt som jag har mitt jobb, och det tog lite på krafterna kan man säga! 

Jag lämnade in det sista till detta ämnet förra fredagen, kändes underbart! Ämnet handlade om kvartära dateringsmetoder, ett jätteintressant och bra ämne att ha. Jag har även registrerat mig på en distanskurs inom paleoklimatologi (klimatförändring genom jordens historia) nu denna terminen, lättare att köra online när man jobbar, och det är bara 50% studietakt.

Efter inlämningarna och redovisning så blev jag vrålförkyld på söndagen, och det satte sig i bihålorna på mig. Jag var hemma från jobbet i nästan en hel vecka! Men det blir kanske så ibland, att man liksom drar på sig en rejälare förkylning när man stressat massor och äntligen kan slappna av. Man behövde vila lite liksom. Jag hade knappt någon ledig dag sedan den kursen började i slutet av Oktober, men nu känner jag mig bättre igen, utvilad och jobbar på!

Och under tiden jag vilade hemma så kom det massa snö - Jared är så exalterad! Vi promenerade till Hagaparken i helgen och insåg att vi måste ju köpa en pulka eller något, för Jared har ju aldrig åkt pulka. Varje vinter som vi har hälsat hemma under åren så har vi bara åkt skidor :) Anyways, i lägenheten börjar det bli ännu mer hemtrevligt - vi har äntligen fått upp lite tavlor och våra examensbevis bland annat. Känns bra! Saknas fortfarande en matta i vardagsrummet hehe, men det kommer nog snart, när vi får lite tid att åka och handla, hehe. Det är inte alltid så lätt när man inte har bil.

Jared fick en Chemex kaffe-kanna med specialkaffefilter av mig i födelsedagspresent förra året, och nu äntligen köpte vi lite malda bönor från Johan&Nyström, och det blev såå bra! Våran Aeropress är fortfarande snäppet vassare enligt mig, men båda två funkar otroligt bra. Nu måste vi bara köpa det bästa (läs hipster) kaffet i Stockholm så vi kan dricka det hemma med! Jag som är ett stort fan av Friends (tv-serien) kollade som vanligt på favoritavsnitten när jag var hemma och vilade under förra veckan, och såg i ett avsnitt att Monica faktiskt har en Chemex coffeemaker också, haha! :D 

Jobbet går bra, mycket att göra, Jareds jobb går också bra, och jag har nu börjat söka till de nya doktorandtjänsterna som kommit ut. Spännande nu! Håll tummarna :) Inte mycket mer att uppdatera om just nu, det är kallt ute, jag äter massa semlor och dricker té och kaffe - och längtar tills familjen kommer och hälsar på såklart! Vi spelar mycket tv spel på kvällarna, just nu är vi inne på Final Fantasy XV, annorlunda FF spel men ändå rätt kul. 

Anyways, en snabb uppdatering idag - skriver mer snart!

Nya kaffet!

Tavlorna uppe! Kartan och bröllopsfoto - älskar ramarna, de köpte vi i England för ca 3 år sedan! Vi har sparat dom till de perfekta fotona ;)


Saknas en matta fortfarande, men det börjar kännas väldigt hemtrevligt - nyaste inköpet var det blåa överkastet som vi valde att ha på soffan.

Examensbevisen, vi har haft dem i ramar i några år men inte haft dom på väggen - nu är de uppe! :D

 En av de fina tavlorna som Jareds mormor målat, vi fick ju med dom som inflyttningspresent när vi flyttade från Australien :)

Och semlor, jag har ätit 5 stycken redan! Efter alla år utan semledagen så blir man lite galen haha, men kan säga att jag ätit mig rätt mätt på dom just nu... 

Några av våra favoritfoton från Australien, Sverige och England, dock har vi inte ramar till dom ännu!

Sista inlämningen på skolan förrförra veckan!

Snö på balkongen :)

Hagaparken
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar