söndag 5 maj 2019

Hello May!

Maj månad! Tiden bara swishar förbi just nu känns det som, snart sommar (även om det inte riktigt känns så i temperaturen än).

Vi har äntligen köpt lite växter till balkongen, soffan är ute igen och det börjar bli riktigt mysigt (förutom allt pollen då!). Jag har även lämnat in min brudklänning till försäljning (den tar ju massa plats och roligare om någon annan får användning av den!), och vi har varit på vår årliga skidresa med familjen (Trysil). 

Det har varit fullt upp på jobbet (precis som det ska vara) för oss båda, bara kul! :) Just nu har jag kört igång med en biologikurs som en del av av min doktorand - supernyttigt med lite extra biologi och botanik i bagaget! Den är på fem veckor och ganska intensiv, har redan lärt mig massor på bara två dagar, och det mest intressanta tycker jag är att man får se deras study system, ett annat tänkande (om man jämför med min geologibakgrund då). Men jag måste säga att jag har nog aldrig innan gått en så ostrukturerad kurs som denna, haha. Det ska bli intressant och se resultatet om några veckor!

För någon vecka sedan hade Kungsträdgården sin körsbärsträdblommning, så fint (och i år var solen framme) och igår passade vi på att bruncha på ett av stans bästa brunchställen (om man vill ha lite mer australiensk stil). 

Fick lite migrän i fredagskväll som släppte igår under dagen (med lite hjälp av det goda kaffet). Man känner ju sig alltid lite sluggish efter migränen. Nya tag idag! 

Anyways, lite bilder från den senaste månaden kommer här - dags att förbereda mer till biologin (så mycket att hinna läsa, lägger nog ner minst 50 timmar i veckan). Mer uppdateringar snart!


Bästa kaffet i stan - det närmsta man kan komma Australienskt kaffe :) Biologikursen + en muffins

Vår balkong! :) 

Trysil!


Körsbärsträden i Kungsträdgåren, så vackert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar