onsdag 15 mars 2017

Äntligen! :D

Äntligen! Som många av er redan vet så har vi nu fått beslutet och det blev permanent uppehållstillstånd! :D Vi är så otroligt glada och lättade nu, vi kan äntligen börja planera inför vårat liv i Sverige. Den första dagen efter beslutet kommit kände man sig  otroligt glad, lugn och trött på samma gång, som att all sterss försvann och man kunde slappna av, vilken känsla! 

Så nu är det fullt upp här borta med andra ord, det är ju visserligen någon månad kvar innan vi kommer till Sverige (pga jobbkontrakt vi haft här under tiden), men i juni bär det av mot Svedala! Nu ska vi boka flygen, boka semester så vi kan åka och träffa alla i Jareds familj innan vi åker, och sedan är det väl att packa och börja skicka saker. Som tur är har vi inte köpt så jättemycket under tiden vi väntat här nu, eventuellt lite mer kläder än vad vi hade innan (hihi). Vi har även fått endel presenter från Jareds familj som vi ska skicka till Sverige. Snart åker vi! Älskar Brisbane som stad, men det är dags att vi tar oss till Sverige nu <3

Och nästa steg är att fortsätta med jobbansökningarna, om något nappar redan nu så vet vi vart vi behöver leta lägenhet som sagt - jag står ju redan i kö både i Göteborg och runt Stockholm/Uppsala. Vi kommer såklart spendera någon vecka hemma hos familjen innan vi drar igång allt med jobb i Sverige, det är tanken iallafall. Tårtkalas bland annat ;)

Just nu håller jag på att plublicera artikeln, den ska officiellt in om någon vecka nu. Och sedan är det ansökningar till Doktoranderna i Sverige! Håller tummarna där också!

Snabb uppdatering idag, med stora nyheter som sagt! Vi hör av oss när vi bokat flyg och planerat mer inför flytten - många kramar! 

5 kommentarer:

 1. Grattis! Va kul att ni kommer till Sverige nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja vi ser verkligen fram emot det nu! :D

   Radera
 2. Åh grattis - äntligen! Kommer ni inte tycka det blir tufft att flytta till Sverige, när ni är så vana vid värmen & ljuset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta, det lät som grattis, men... :) Så menade jag inte. Jag märker själv bara vad jag trivs bra i ett trevligare klimat.

   Radera
  2. Tack! :D Haha ingen fara! :) Visst blir det en stor skillnad, men vi har ju bott 2 år i England också tidigare så han har fått vänja sig aningen mot kallare och mörkare väder genom det :) Självklart kommer vi sakna Brisbane med sol o värme i princip varje dag, men vi känner oss redo för Sverige (och han älskar svenska vintern eftersom han kommer från Townsville med varmt och kvavt väder typ året om!) ;) Det kommer ju bli att man åker tillbaka ofta för att hälsa på hans familj med, så det kommer lösa sig! :)

   Radera