onsdag 19 juli 2017

MSc Graduation!

Nu har äntligen min examenceremoni varit, och det var hur kul som helst! Jag missade ju min graduation ceremony i Australien efter min Bachelor degree där eftersom min Masters i England började så snabbt inpå och jag fick alltså åka till England redan några veckor efter jag blev klar i Australien, så detta var min första gång med hatten och akademisk dress! Jag är så stolt och jag har haft så kul! Msc Geological & Environmental Hazards, med Distinction (högsta betyg)! Jag fick även redan på att jag hade bäst betyg i min klass, vilket alltid är roligt att höra! 

Så vi hade alltså fyra dagar i Portsmouth, och det var så underbart att se universitetet igen och ha semester! Vi tog tåget från Stockholm till Göteborg i torsdags och sov hos mamma och pappa eftersom de skulle med till England (plus Ida!). Vi flög från Landvetter på fredagsmorgonen och tog tåget från flygplatsen till Portsmouth. Det kändes som att vara ute och resa fast samtidigt var allt fortfarande så bekant efter de 2 åren vi bodde i England, lustig kombination - men Australien och Sverige känns mer som hemma för oss båda.
  
Första stoppet i Portsmouth blev ett av mina favoritcafén från tågstationen i Southsea: Canvas Coffee Shop! Därefter promenerade vi till våra hotell eftersom mamma, pappa och ida hade bokat eget. Det blev sen lunch/tidig middag på ett annat favoritställe, nämligen Feed som har såå goda hamburgare! Vi hann med lite shopping och sedan var det dags att sova.
De äldre delarna av Portsmouth, i hamnen!

Lördagen hade vi tänkt åka över till Isle of Wight, men vi bestämde oss för att stanna i Portsmouth istället för att åka runt - det tar ju på krafterna ibland! Det blev mer shopping och sedan en lååång promenad bland de mysiga gatorna i gamla Portsmouth samt till ett annat underbart café som ligger längs med stranden, Tenth Hole. 

Fika på Tenth Hole :)

På söndagen gick vi till lite olika museum, följt av ännu mer shopping (mest Ida som hittade saker!). Portsmouth har ju både ett shoppingcenter samt en Outlet i hamnen, så det finns mycket att välja på. Pubmiddag och sedan var det bara att förbereda inför min masterexamen på måndagen!

Måndagen började med att jag fick springa och köpa ett par nya skor! Efter detta fixade jag iordning mig, och vi alla vandrade iväg för att hämta ut gästernas biljetter samt min akademiska dress. Därefter blev det lite fotografering utanför, och sedan vidare mot Guildhall! Min ceremony var kl 14.30, Faculty of Science, och det var många program som tog examen samtidigt. Allt som allt tog det nästan två timmar, och de sänkte live på internet så nära och kära som inte var med i Portsmouth kunde se därhemma med! Min klass var längst bak i den stora salen. 

Det var verkligen stort där inne, och väldigt mäktigt på något sätt! Det var musik och tal, och alla såg vi ut som trollkarlar haha. Efter ceremonin var över så gick vi till Ravelin park utanför biblioteket där det väntade bubbel och plockmat, vi tog även kort på oss allihopa! 

Efter lite bubbel tog vi tag i middagsplanerna och gick till en pub, och tro det eller ej men efter det och klockan var runt 20, så gick vi och la oss! Det var en lång men underbart rolig dag, så man blev väldigt trött! Plus att man fick lite huvudvärk av allt sittade och det var varmt ute, man kände sig lite uttorkad :P

 Före och efter jag hämtade min akademiska dress och hatt!

Tisdagen blev chill i stan och sedan mot flygplatsen, vi flög hem igårkväll och landade lite fter kl 23 eftersom vi blev 1 timma försenade. Nu känns det otroligt skönt med lite semester och vi stannar hos mamma och pappa (och systrarna) tills pappas födelsedag i helgen. Vädret var underbart i England, och nu känns det som värmen kommit till Sverige också! 

Men dags att tvätta lite kläder tror jag, och sedan förbereda middagen med hela familjen - underbart! 
Vi uppdaterar mer snart!


1 kommentar: