lördag 8 juli 2017

Hemma!

Hemma - ja det känns så nu, även om vi båda är helt nya i Stockholm! Västkusttjej och allt med, hehe. Det har varit så mycket att göra det senaste att man inte orkat skriva något alls. Men nu har vi äntligen kunnat "landa" i vår nya lägenhet, det är nästan 3 veckor sedan vi kom till Sverige och vi har nu bott i lägenheten i en hel vecka. Vi körde vi alltså till Stockholm för en vecka sedan med underbara Mamma, Pappa, och Ida!

Vi trivs jättebra änsålänge, allt känns nytt och spännande, och lägenheten är perfekt! Kanske hade den varit ännu mer perfekt om det funnits ett sovrum till, men en 2a räcker gott och väl till att börja med - och den är ganska stor ändå med sina 61m2 och balkong. Läget är bra - nära affärer (Mall of Scandinavia) och tåg, även Friends Arena runt hörnet. Det finns tydligen massa fina parker här med, men vi har inte hunnit kolla upp dem ännu. Det börjar kännas som hemma, vi har träffat några av grannarna som är supertrevliga, och även ägarna till lägenheten som var jättegulliga och har hjälpt oss mycket :)

Nu har man väl packat upp lite mer än hälften av sakerna och vi har hunnit med en trip till Ikea, dock har vi fortfarande några möbler kvar att köpa. Lägenheten var omöblerad förutom ett köksbord med stolar, samt tvättmaskin och tumlare, och det saknas fortfarande gardinstång i sovrummet. Det kändes lustigt att flytta denna gången, det blev ju med alla våra egna saker och möbler från England, jättekul att liksom packa upp våra egna saker! Innan har vi ju sålt och köpt nytt varje gång nästan - och vi har flyttat så mycket de senaste åren... Fem större flyttar på fem år, i tre olika länder. Man börjar bli lite trött på allt flyttande!

Nästa vecka åker vi till England inför min examenceremoni - fullt upp som sagt! Och nu ska vi mest fokusera på att fiax i lägenheten. Det har varit väldigt roligt att äta svensk mat som jag saknat, allt gott bröd, yoghurten, bullar, pizza, godis med mera - listan är lång! Jared har fått sitt uppehållstillståndskort, sitt personnummer, och snart är vi nog färdiga med alla saker man måste ansöka om! Det har gått rätt snabbt tills nu, men det tar nog några veckor till innan allt är klart. Han tycker det är jättekul att prata svenska så jag låter honom sköta det mesta när vi är ute, det är ju det bästa sättet att lära sig på med :)  

Nu har Jared packat upp sitt PS4 så nu är helgen räddad - lördagsgodiset ska strax plockas fram! Och lite kort från de senaste veckorna kommer nedan, och vi uppdaterar mer snart :)
Kram

Kvällen innan vi körde till Stockholm! Packat och klart ;)


Framme i lägenhetem, mamma godkände den! :P 


  

 Mycket saker i hallen just nu! I badrummet har vi lite nya möbler, samt egen tvättmaskin och torktumlare som tillhör lägenheten, underbart!Det har blivit många kanelbullar den senaste veckan kan jag säga! 

 En kort promenad från lägenheten har vi Mall of Scandinavia, dock är detta är på andra sidan (inte åt vårt håll).

Utsikten från vårat håll, utanför Mall of Scandinavia! 


2 kommentarer:

  1. Fin lägenhet! Och välkommen till vår kommun! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! :D Åh va roligt, vi är i samma kommun nu? Vi trivs jättebra änsålänge, mycket är fortfarande nytt!

      Radera