söndag 13 december 2015

Jullov/julrush

Ja man kan väl nästan säga att det är jullov, även om jag inte riktigt har jullov längre. Hade ett möte med min supervisor i fredags och vi gick igenom massor på mitt arbete nu innan jul och nyår, plus att han skrev ner saker som jag kan lägga till från hans fieldwork på kartan. Väldigt givande möte, fick svar på många av mina frågor som oroat mig lite det senaste; Måste jag mäta om något på Kreta? Vad betyder den där linjen/kullen/pricken, och hur hänger allt ihop egentligen? 

Den korta versionen av historian är att några av mina mätningar med gpsen var lite konstiga ena dagen på Kreta, de visar en lite högre höjd än vad de skulle, men det gick alltså att lösa utan att åka tillbaka till Kreta. Inte för att man inte vill dit (älskar Kreta!) men allt kostar ju som sagt pengar. Mina höjdmätningar gick att estimera och dubbelkollas och allt är okej - vilken lättnad! Nu har jag en klarare bild av mitt arbete och kan jobba på det mycket över jul, nästa möte blir inte förrens senare i Januari. Och innan dess blir det Norge, Sverige, eventuellt Danmark, och skidresa med familjen! :)

Med andra ord är resan till Sverige (med mera) bokad och vi ser jättemycket fram emot att träffa alla igen - jag har dessutom fått tag på en butik i Sverige som säljer samma brudklänning som jag provade och ville ha i Basingstoke för någon vecka sedan, så kommer beställa den därifrån istället tänkte jag. Planen är då att komma in under vistelsen och kolla min storlek, spännande!! :D

Nu har det blivit riktigt juligt här i lägenheten, även om de inte är så kallt ute än så känns det ändå lite vintrigt. Jag är inte van vid att ha julgranen så tidigt, men i Australien kommer den fram 1a December, så vi kompromissade lite och valde miten av December! Väldigt mysigt ändå :) 

Idag bakade vi lussekatter (tredje gången detta året hehe) och Jared var med och fixade denna gången, annars brukar det bara vara jag som bakar när jag tar en paus från allt plugg. Han gjorde alltså sina första riktiga lussekatter idag, och goda blev dom (så stolt!)! Så nu i helgen blev det jobb följt av chill idag, så även om jag inte behöver skriva lika mycket på min mastersavhandling under julen så blir det mer jobb på CO istället. Julrushen, man börjar känna av att det är mer folk som shoppar nu!

Gymmet går bra också, 3 gånger i veckan plus pilates/basket en dag, vi mäter resultat i vikt och centimeter, mest fär skoj skull. Vi går inte på någon speciell diet utan äter nyttigt bara. Och lite bakelser ibland som sagt! Den största skillnaden för mig redan nu är att min axel hara blivit mycket bättre, och det säger dom på sjukgymnastiken också, underbarat! Jag har kanske bara ont i huvudet 1-2 gånger i veckan nu, stelheten sitter kvar fortfarande (nästan alla dagar i veckan) men är inte lika illa längre - stelheten är något som sjukgymnasten sagt kommer vara det sista som fixar sig i hela processen. Men sakta men säkert åt rätt håll som sagt! :)

Nu dags för lite film och bara ta det lugnt, laga lite middag och förbereda lunchlådor - uppdaterar mer snart! Hoppas allt är bra hemma :)
 Så trött efter jobbet men väldigt glad!

  Ja gissa vem som gjorde den stora lussekatten.. haha!

2 kommentarer:

  1. Bra kämpat med gymet, och spännande med bröllopsplaner!

    SvaraRadera
  2. Tack! :) Ja jättespännande, och så fort vi vet mer om hans nästa visum så kan vi sätta ett (eller två blir det ju) datum med! :)

    SvaraRadera