måndag 16 januari 2017

Nu är det varmt!

Det har varit så väldigt varmt de senaste två veckorna, riktiga värmeböljor och folk har fått åka till sjukhuset - ja, det är så varmt! Det är knappt så att man vill/orkar gå utanför huset, haha. Stadiga 35 grader nästan varje dag, men som tur var kom det ett åskoväder i helgen som gjorde att temperaturen minskades aningen i några dagar, men nu är det varningar ute på nyheterna att det kommer en vända till av värmen med start imorgon, ca 37 grader i stan och ännu varmare i de mer regionala delarna av Queensland.  

Jag och Jared var påväg hem från mataffären när det började regna lite smått i helgen (vi promenerar ju typ överallt, ingen bil), vilket senare övergick till ösregn, men det var faktiskt väldigt svalkande (ljummet regn visserligen, men svalkande). Åskan kom inte förrens någon timma senare som tur var. Detta är ju den varmaste delen av sommaren för Brisbane, mitten på sommaren liksom - så några veckor till kommer det vara så här.

Rebecca kom hit i torsdags med! Så hon fick verkligen ett miljöombyte från vintern till högsommar med värmebölja. Vi har gått på bio, fikat och även jobbat med olika projekt under dagarna (försöker att spendera så mycket tid som möjligt inomhus med ac på). Det är mycket roligare att ha en jobb-kompis när man sitter i stan med datorn! Igår åkte vi bland annat på kollektivtrafiken (Citycat) på Brisbane River hela vägen fram och tillbaka för skojs skull, det tog två timmar haha! Jag blev bara lite sjösjuk en stund (mest när man står på bryggan och ska gå på) men vi borde tagit med mer vatten, det blir så varmt i solen. Jag gillar att åka Citycat - speciellt när man kan stå eller sitta längst fram och känner vinden i ansiktet. Det är väldigt avslappnande :) För ca 6 år sedan bodde jag nästan vid slutstationen på ena sidan av ån och kunde ta färjan från universitetet där till mitt universitet som låg mitt i stan, underbart var det!

I helgen var jag och Jared även på hejdå-drinkar till en av Jareds kompisar från Townsville som bodde i London samtidigt som oss, han bor fortfarande där och var bara här och hälsade på lite över julen. Efter det blev det en överraskningsfest till en annan av Jareds kompisar från high school som fyller 30 snart, mycket roligt! 

Anyways, snabb uppdatering idag - jag har städat lägenheten idag, tvättat kläder (perfekt dag för det, allt torkar så snabbt haha!), och ska se om det kan bli lite träning idag i aircondition eller om det helt enkelt är för varmt. Men hoppas allt är bra hemma! Uppdaterar mer snart :)
Kram

Det regnade lite i helgen!


Svettigt i värmen!Det är ca 4 år sedan vi var i Brisbane och pluggade ihop :D 

Längst fram på Citycat!


 Favoritstället: Breadtop! De har så goda bakelser och bullar :)

Påväg till överraskningsfesten till Jareds kompis :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar