måndag 8 maj 2017

Fjärilar i magen!

Lägenhetsletandet har börjat bra - vi hoppas att det fortsätter så! Men de flesta ställena är lite mindre än vad vi vill ha, men man får ju börja någonstans. 

Denna veckan är det lite mer att göra, även om artikeln har blivit framflyttad, igen - haha. Är det såhär akademiskt arbete ser ut i verkligheten? Men det gör inget, hoppas den blir klar med all feedback inom kort ändå för om de förlänger igen blir det mitt under semestern och flytten till Sverige, det kan bli lite fullt upp då! Min co-author/supervisor tar varje förlängningstillfälle att jobba lite mer på den, därför känns det som jag bara sitter och väntar, hehe.. 

Jag väntar fortfarande på att Uppsala ska lägga ut nästa doktorandtjänst, den borde komma snart. Min kontakt på universitetet sa att de vill ju anställa någon till rollen innan sommaren, så den borde komma upp snart. Vi håller tummarna.

Det är ca 2,5 veckor tills vi lämnar lägenheten här! Det börjar kännas sådär som det gjorde nära skolavslutning på skolan, fjärilar i magen och man ändrar lite på rutinerna och blir förmodligen lite slappare i vardagen :P 

Jag sitter på ett av bilbioteken i stan och väntar på att det ska bli morgon i Europa så min supervisor kan skicka mer feedback, samt att ringa till familj i Sverige och prata lite, och sedan se om någon lägenhet finns att kontakta. Annars är det inte mycket mer på gång just nu!

I helgen åt vi frukost på en jättemysig restaurang i Toowong, det var en så kallad "breakfast degustation" (tror det betyder "provsmakning" typ) så man fick 4-rätters till frukost med olika typer av mat, och efterrätt och matchande drycker. Det var en väldigt rolig grej faktiskt, kostade lite men kul ($55 per person, ca 350kr) :) Efter det promenerade vi längs med Brisbane river till stan, ca 30-40 min, och såg en jättegullig liten "korsning" för cyklister, haha (kolla fotot nedan!). River-walk har nämligen två delar, en till cykel och en till fots.  

Jag är väldigt trött idag faktiskt, jag jobbade rätt länge på artikeln igår (innan vi insåg att det blivit framflyttat igen). Och jag tror att man börjar få lite resfeber också, svårt att sova! Vädret är lite molningt idag, men över 20 grader fortfarande. Kollade hur det ska vara i Airlie Beach denna månaden, och det är snäppet varmare där än Brisbane, så hoppas på "svenskt sommar"-värme när vi är där!

Anyways, en snabb uppdatering idag, skriver mer snart!
Kram


Cykel-korsning på River-walken :P

 Första rätten, vaniljyoghurt med fruktsorbet!


Andra rätten, choritzo med potatis och poached egg

Tredje rätten, lönnsirapsbacon med bröd och ägg


 Och fjärde - efterrätten! Lila morotskaka med underbar glass och grädde!2 kommentarer:

  1. Annorlunda med provsmakning till frukost! Det har jag aldrig varit med om ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! :) Valdigt gott var det iallafall! :)

      Radera