måndag 12 juni 2017

Airlie & Townsville

Townsville, sol, vinter och 26 grader varmt. Det är bokstavligen varmt året om här! Jag tycker fortfarande detta är fascinernade, hehe. Vi har nu semester, hälsar på familjen och snart är vi alltså påväg till Sverige - en vecka tills vi åker nu! 

Vi tog tåget från Brisbane till Proserpine på tisdagseftermiddagen förra veckan, och efter ca 14 timmar var vi framme (tidigt på onsdgsmorgonen). Tågresan gick faktiskt rätt snabbt, även om vi inte sov särskilt mycket! Vi åt sedan frukost på ett mysigt cafe i Airlie och väntade sedan på att checka in på hotellet.

Torsdagen blev utflykt till Whitehaven Beach i Whitsundays, som sägs vara Australiens number one beach - finaste stranden i landet med sin vita quartz-sand (nästan 100% quartz som kommit från en vulkankrater där för längesedan, geolog-jag tyckte om detta!). Man kunde se hur cyklonen härjat med nedfallna träd och palmer, men även hur nya gröna löv börjar växa till sig. Underbart vackert område som fortfarande håller på att återhämta sig. 

På fredagskvällen kom en av Jareds bröder och hämtade upp oss från Mackay, och vi körde sedan till Townsville. Det tog ca 3 timmar och var ibland rätt läskigt eftersom det var väldigt mycket kängurus på vägen - alltså påkörda kängurus... De hoppar liksom ut på (motor)vägen ibland, inte kul alls. Och just denna sträckan på några minuter hade säkert 10-20 kängurus liggandes i vägkanten...!  

Framme i Townsville sent på kvällen samma dag, och spenderade helgen med familjen här uppe. Nu är det några dagar tills vi åker tillbaka till Brisbane, och sedan dags för Sverige - man börjar få lite resfeber nu kan man säga!

Här kommer lite kort från senaste veckan, vi har varit lite förkylda och väldigt trötta efter allt resande så det blir ett kort blogginlägg idag, Men uppdaterar mer snart! 
Kram

Whitehaven BeachSolskyddsfaktor 50 även på vintern! 

Sanden var otroligt fin :)

Lite grönska börjar komma tillbaka efter cyklonen

...medans andra delar av ön såg ut såhär! 

Högst upp på en stor sten

 Vårt hotel i Airle Beach :)
 I Townsville hos Jareds mamma!

Basket med bröderma!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar