lördag 24 juni 2017

Hej Sverige!

Godmorgon från Sverige! Nu är vi hemma, hälsar på familjen och tar det lugnt! Det känns som de senaste veckorna swishade förbi, så vad har vi haft för oss? Sista tiden i Townsville var jättemysig, vi njöt av de fina restaurangerna längs med The Strand och havet, med utsikt över Magnetic Island, och spenderade tiden med familjen. 

På lördagen flög vi tillbaka till Brisbane och hade 2 nätter på ett hotell mitt i CBD/centrum. På söndagen hade vi lite hejdå drinkar på en bar i Southbank och sedan var det dags att åka till Sverige på måndagen, kl 23.55! 31 timmars resande, vakna i ca 48 timmar, man var lagom trött när vi landade i Sverige!


Fösta flyget var till Singapore (ca 7.5 timmar tog det) och vi landade faktiskt en timma tidigt så vi hade 8 timmars transit där istället för 7. Väldigt trötta var vi eftersom vi varit uppe hela dagen på måndagen innan vi åkte, och vi sov inget på flyget, men vi hittade så kallade snooze zones på flygplatsen som man kunde sova på - Singapores flygplats är enorm och har massor av roliga saker! Vi spenderade böand annat lite tid i deras Butterfly Garden, så många vacka fjärilar därinne! 
Nästa flyg var till Frankfurt, det längsta flyget i denna resan (ca 12,5 timmar). Vi kom iväg i relativt god tid, men vi landade lite sent. Detta betydde att våran korta transit på en timma där blev 35 minuter, så vi fick springa hela vägen till nästa flyg. Vi hann med flyget och landade i Sverige ca kl 23.30. Våra väskor hann dock inte med flyget för det var så kort transit, men eftersom vi sov första natten på hotellet på Landvetter var det inga problem att hämta ut baggaget dagen efter (de skulle annars köra dem hem till oss på eftermiddagen). Samma morgon som väskorna kom, så kom även två av mina systrar hem från Spanien (där resten familjen har semester fortfarande!) och vi körde hemmåt med dem, följt av att hämta upp Cesar på hundhotellet. Dagarna efter detta har vi varut väldigt jetlaggade och Jared har som sagt blivit väldigt förkyld, men annars har det även varit fullt upp med att köra till Migrationsverket och fixa hans uppehållstillståndskort som man måste göra (typ som att ta passfoto) och annat. Den tidigaste tiden dom hade var i torsdags, i Jönköping! Allt gick smidigt, körde dit på morgonen och spenderade förmiddan i Jönköping, sedan hemmåt och förbereda för midsommar.
Midsommar, en lugn kväll med god mat och efterrätt, och trevligt sällskap! Nu lyser solen och vi ska leka med Cesar hela dagen och bara chilla. Lång uppdatering, men har ju inte skrivit så mycket det senaste :P Vi ser fram emot att träffa alla här hemma och flytta in i våran lägenhet nästa vecka! Mer uppdateringar om detta kommer snart!   
KramInga kommentarer:

Skicka en kommentar