måndag 16 maj 2016

Sicilien fieldtrip: Framme

Greetings från Sicily & Catania! 

Dags för min masters geologi-fieldtrip att köra igång som sagt - jag landade igårkväll och väntar nu på att de andra ska komma hit, de flyger nämligen idag. Jag kände att jag behövde en extra dag innan de andra från universitetet kommer hit, jag får så lätt migrän på långa dagar när jag inte kan "bestämma" måltider och matpauser, långa resor etc. Det låter som jag är en jobbig person (hehe) men min kropp är väldigt känslig (speciellt efter flygningar). Så ja, jag valde att betala för mina egna flyg, medans de andra fick allt betalat av universitetet :) 

Men kan tillägga att jag dessutom valde att stanna längre än de andra, för om en vecka kommer Jared hit också, och vi ska spendera 5 dagar som turister och ha semester! Längtar redan! Han kommer få spendera två dagar under min fieldtrip med efersom den slutar den 25 maj, men det blir roligare med nästan en vecka här för honom också.

Flyget var försenat 45 minuter från Gatwick men vi hade medvind vilket gjorde att vi kom fram nästan i tid ändå - med betoning på nästan i tid. Det tog ca 30 minuter extra efter att vi kommit inpå landning. För någon vecka sedan berättade en av mina systrar när hon var i USA att ena flyget där fick göra om "approach for landing", alltså höll på att landa men fick istället lyfta igen och göra om. Hon sa det var en skum känsla.

Och nu kan jag säga att jag definitivt håller med, haha. Eftersom vi hade sån medvind och kom fram snabbare än beräknat efter förseningen, så sa flyglatsen "OK ni kan landa direkt" men piloten kunde inte sakta ner tillräckligt inför landningen - så mitt i landningen blev det gasen i botten! Vi åkte runt Catania och vulkanen Etna som piloten senare kallade "a scenic tour". 

Direkt efter vi började gasa var flygvärdinnorna snabba med att förklara vad som stod på, att vi gjorde om våran approach for landing och att piloten kommer förklara anledningen så snart han kan. När vi kom upp på höjd igen och cirkulerade så förklarade piloten situationen och att han valde att göra om eftersom vi kom in alldeles för snabbt, han sa att de bromsade så mycket som de kunde efter de fick klartecken att landa men det blev ändå lite för snabbt för landningen så vi fick helt enkelt åka upp och göra om den. 

Vi landade lite senare än beräknat som sagt,  men allt var tip-top. Hämtade väskan och köpte en pizza slice. Ringde därefter en shuttle bus till flygplatshotellet, men den kom inte! Haha, kan bara skratta åt det nu. Och det var väldigt svårt att göra sig förstådd på engelska, massa andra bussar kom och alla bara sa nej när jag frågade Airport Hotel? Men efter en timma av att gå upp och ner mellan departures och arrivals (eftersom alla sa olika till mig, hihi) så hittade jag en taxi och åkte de 5 minutrarna det var till hotellet. Dom bad om ursäkt när jag checkade in, det gjorde inte mig något, jag var bara glad att jag äntligen var framme och utan migrän! :)

Mitt hotellrum har 4 sängar, så jag provade alla 4 såklart ;) Vet inte vaför de gav mig så många, för jag bokade bara till mig, haha. Rummet var i Ok skick ändå, jag är inte så kräsen, men det var mycket som behövde renoveras. Frukosten var god och internet är gratis, så jag är nöjd ändå :) 

Nu tänkte jag försöka plugga och skriva lite på mina inlämningar, måste checka ut snart. Sedan lunch, och tillbaka till flygplatsen. När de andra kommit ska vi åka till vårt boende, jag hoppas det finns någorlunda internet där :) Sedan kör vi igång!

Uppdaterar mer snart ;) 

 Min resebok, och mitt bokmärke som är ett vykort från ena systerns resa till Zakynthos för några år sen :)


Mina sängar! ;)

4 kommentarer:

 1. Låter spännande och roligt! Kan tillägga att jag är precis dom du, får väldigt lätt migrän om det blir fel med mat och sömn. Det är krångligt på resor ibland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det jobbigt med migrän och resor! Ibland hjälper der inte hur mkt man än planerar haha. Jag lyckades få en liten huvudvärk andra kvällen men nu är det bättre! :)

   Radera
 2. Har också varit med om en approach landing två gånger utan att de sa något. Det var läskigt. Vi var på sicilien för några månader sedan. Jag var inte så förtjust i catania men om du har chansen så åk till aci bonaccorsi och aci castello. Det tyckte vi var jättemysigt. Det ligger bara en kvarts bilresa från catania. Det enda vi gillade med catania var deras Ikea. Det är inte alls samma som i Sverige, man kan beställa en karaff med vin för 3 euros. Det var lite kontrast :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja utan information blir det ju såklart läskigt, det var många italienare på planet som inte förstod va piloten sa (på engelska) så jag fick agera charader - eftersom jag inte kan italienska :p det blev lite svårt att förklara med händerna, men de förstod tillslut varför vi skulle göra om approachen :) Ja alltså vi åker runt lite överallt, geologi runt om Sicilien på östra sidan, så vi var faktiskt på Aci Castello och Aci Trezza idag, och sedan vidare till nya ställen imorgon! :) Får prova lite vin med Snart! Jag kan säga att jag har ingen koll på kostnader i sverige haha, men det verkar billigare här än både australien och england :)

   Radera