torsdag 2 juni 2016

Snart ett år i Reading

Nu har det gått fort igen, kom på igår att vårt hyreskontrakt måste förlängas snart! Vi gillar våran lägenhet här, trivs bra i den. Kommer kännas konstigt när vi flyttar! Det är inte många ställen som vi känt så om, men Melbourne lägenheten gillade vi väldigt mycket med - om den hade vart större än vad den var så hade den varit perfekt!

Portsmouth Uni & min masters
Det har varit plugg sedan vi kom hem från Sicilien, som vanligt mycket att göra men samtidigt inte jättestressigt av någon anledning. Jag har precis gjort klart min field report som ska in den 9 juni inom Volcanology och Seismology, jag är alltså en hel vecka tidig! Håller nu på med min sista inlämning i Tectonics-ämnet på Stockholms Universitet. När dom är inlämnade så är båda de "svenska" kurserna klara! Sedan är det bara att jobba med min feedback till min avhandling som min supervisor gav mig i Sicilien, och därefter publicera artikeln :D 

I min masters har vi haft 4 ämnen, plus examensarbetet. I de tre första ämnena fick jag 70%, 77% och 80% , väntar på betygen för sista ämnet och min field report nu - och sedan avhandlingen! Distansplugget i Stockholm
Jag fick reda på mitt betyg i "Paleoclimatology & the Ocean System" för någon vecka sedan, jag fick 81% och betyget B. Jag är väldigt nöjd med tanke på att detta var mitt första ämne på svenskt universitet (fast på engelska då) och det var helt och hållet online på distans vilket inte alltid var lätt. Så jag tyckte det gick väldigt bra :) Lite irriterande på antagning.se hemsidan att dom inte kan lägga upp alla mina utländska betyg, men dom finns ju med i systemet iaf även om de inte syns!


I Tectonics har jag fått väldigt blandade betyg änsålänge, inlämningarna där är svårare och det finns inte mycket information i materialet de ger oss, vilket gör att distansplugget blir svårt. Man kan liksom inte fråga efter hjälp när man vill. Några gånger blev det rejäla missar när man fattat frågan fel och lämnat in utan att veta - det är just där det är jobbigt att det är på distans! Hade man haft läraren i närheten så hade dom kunnat ge feedback innan inlämning liksom. Så Tectonics har vart mer komplicerat. Men genomsnittet på mitt betyg där är ca 73.4% just nu så det är väl ändå ok!


Så trött nu, men tänkte fortsätta med tectonics tills det blir dags för gymmet. Snart klar! Det rullar  på framåt liksom. Jared har jobbat hemifrån idag så det kommer bli en tidig kväll för en gångs skull, kanske till och med hinner kolla på film! :) 

Uppdaterar mer snart!
Kram


4 kommentarer:

 1. Kul att läsa om! Min pappa var geolog och min mamma är naturgeograf så jag hade mycket sånt runt mig när jag växte upp ;) (Själv har jag disputerat i folkhälsa, så jag valde ett annat ämne ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh men va roligt! Det kan jag tanka mig! Ingen i min familj kan sa mycket om detta sa jag far ofta sitta och beratta :) Folkhalsa later jatteintressant ocksa! :)

   Radera
 2. Ja jag läste kulturgeografi på distans i London. Inte helt enkelt när man inte har någon att fråga och kulturgeografin är så social så det är lätt att man flummar ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst ar det lite krangligt ibland! Och hela kursen pa distans later verkligen strongt gjort!! :)

   Radera