tisdag 27 december 2016

Varma julhälsningar!

Merry Christmas! Vi befinner oss sedan i lördags i varma och kvava Townsville hos Jareds mamma och firaade jul med familjen här! Det har varit jättekul att träffa alla igen, det var ju bara 4 veckor sedan vi såg hans mamma (och hon har även hälsat på i Brisbane under tiden) men resten av Jareds bröder och familj på denna sidan har vi inte träffat sedan våran Noosa ceremoni i Oktober. Vi började besöket med strandpromenader med Molly som älskar att jaga bollarna i vattnet! 

Här är vi på ingång, inför landning i Townsville - det är väldigt torrt i dessa delarna av Queensland, gul-beigea färger överallt! 

Stranden Pallarenda med Magnetic Island i bagrunden :)


Jareds bror och en hoppandes Molly!


Busande hundar! :)Det har varit otroligt varmt dessa dagarna, temperaturen ligger på lite över 30 grader men eftersom det är så kvavt här så blir man nästan svimfärdig när man är utomhus för länge haha. Brisbane har samma temperaturer, men inte riktigt lika kvavt så det är lättare där. Ett sätt att se skillnaden är på ACn, när vi är i Townsville är den på konstant på mellan 20-21 grader (ibland kallare), medans i Brisbane har vi på den på nätterna och då är den på 24 som kallast (det behövs inte lika kall luft för att få bort fuktigheten där). 

Hursomhelst, nyfikna på hur man firar jul i Australien? :) Det firas på juldagen och man börjar tidigt, det blir en jullunch som innehåller mycket sallader, fisk och skaldjur, samt skinka! Ofta är det BBQ, men inte ett krav, hehe. Lite potatisgratäng och annat finns också. Det dricks endel och sedan äter man resterna från lunchen på kvällen. Vi spelade många spel, bland annat har dom kortspelet "skitgubbe" här med, fast det heter "asshole". Intressant tycker jag! Några småregler var annorlunda, att man kan vinna även med en 2a eller en 10a tex.. Och man har 5 kort på hand, men annars var det samma! Vi spelade även ett spel som heter Avalon, det var riktigt kul faktiskt! :)


 Jag och min julklänning ;)Och bonbons såklart!

 Gigantiska räkor!

Lite otajmat kort då spegeln i bakgrunden reflekterar allt ljus, haha!

En klassiker på julbordet, fruitcake...

...Följt av Trifle!

Och min favorit, Peach Blossoms! :)


Sedan kommer ju Boxing Day sales, vi shoppade lite bara (är inte så intresserade av den där hysterin!) och hittade en klänning jag ska ha på Nyår tänkte jag! Halva priset på Bardot :) Efter detta var det chill. Lite brunch på morgonen och sedan eftermiddagsöl för killarna (jag dricker ju inte direkt).Igårkväll åkte vi upp till Castle Hills lookout och tog lite kort, Townsville är en vacker stad (oavsett vad Jared och andra som kommer härifrån säger, haha!). Och idag åkte vi till ett regnskogsområde där det finns lite vattenfall och hade picknick. Stället heter Little Crystal Creek, och sedan vidare till regnskogen i Paluma (bilder kommer nedan!). Det tog ca 1,5 timma att åka dit, och på vägen kunde man se bananfarmer, fält med sugar canes och ananasfarmer - sånt ser man inte varje dag, haha! 

 Utsikten från Castle Hill!


Picknick vid Little Crystal Creek :)


Detta är så gott! Det är typ lasagne fast med wraps och massa grönsaker, avocado och gräddfil i olika lager, och sedan in i ugnen :)

Och myggorna verkligen älskar mig här uppe, haha! 
Upp mot lilla byn i Paluma!

 En liten del av utsikten på vägen ner från Paluma :)


Lite svårt att se, men det är havet längst bak, och sedan lite öar till vänster!

Nu är man helt slut, och sitter och dricker lite kaffe, filar på blogginläggen och korten, kl är bara 19 men skulle nog kunna sova nu! Om någon dag åker vi tillbaka till Brisbane och laddar upp inför Nyår som kommer bli väldigt lugn, sedan Sunshine Coast :) Sedan dröjer det inte länge tills en kompis kommer från Sverige! :D 

Hoppas ni hade en underbar jul med, dags för film nu tror jag! Uppdaterar mer snart :)
Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar