söndag 5 mars 2017

Godmorgon!

Som sagt, godmorgon hos er och godeftermiddag här! Mars redan, tiden går fort! Solen lyser och 33 grader varmt, men det förväntas en storm ikväll för det har varit jättekvavt i flera dagar. Nu i helgen kom delar av Jareds familj och hälsade på i Brisbane, de skulle kolla på Adele som spelade i Brisbahe hela helgen, helt slutsålt var det! Vi brunchade med en av hans bröder med tjej igår, och åt lunch med hans mamma och moster med flera idag, jättekul! :) Helgerna går lite fortare när man har besök!

Vi passade på att ta färjan på Brisbane River till lunchen eftersom den var nära Storey Bridge. Vi bor ca 20 min promenad från närmsta CityCat-stoppet, samt 20 min promenad från närmsta CityFerry-stoppet (en mindre färja), så vi började med den lilla och sedan vidare med CityCat - älskar att åka dom! Efter det tog vi gratisfärjan CityHopper till lunch-stället (ännu en mindre färja som mest turister använder). Brisbane kallas för the River City just för att ån går igenom stan och används väldigt mycket, som ni säkert redan gissat haha.

Och nu, äntligen en uppdatering! En uppdatering till våran ansökan om uppehållstillståndet - vi har en handläggare berättade dom i fredags! Ett stort steg i rätt riktning, så himla roligt! Håller tummarna på beslut nu snart :)

Nu sitter vi och chillar med lite kaffe och kanelbullar, ja ni hörde rätt! Igårkväll blev det att jag slängde ihop lite ingredienser till kanelbullar och släta bullar, så det blev till och med en liten semla till mig med hemmagjord mandelmassa! Jared gillar inte mandelmassa men det blev faktiskt såå gott, riktigt förvånad äver hur lätt det var att göra egen med mandelmjöl. Det cafét som brukar göra semlor på Gold Coast gjorde inga till Brisbane i år, så fick helt enkelt göra egna.

Anyways, snart middagsdags, och sedan förbereda inför jobb igen imorgon. Ska förbereda mina doktorandansökningar och håller tummarna att Migrationsverket jobbar på bra - nu är det spännande! Vi uppdaterar mer så fort vi vet mer - kramar!

Det lilla färjestoppet nära oss, till CityFerry 

På lunchen idag med Jareds mamma och hennes man, hans moster och hennes man, och en av hans kusiner :)
 På den lilla färjan!

Det var så ljust ute, så Jared tyckte jag borde ha på mig solglasögonen istället för att ha dem som diadem :P

 Där åkte vi förbi den större, CityCat 

Och utsikten från CityCat, underbar som vanligt :)
En av parkerna hemma, rikigt varmt och gulaktigt ute just nu!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar