söndag 23 april 2017

Tankar & funderingar :)

Godmorgon Sverige! Det är ca 1 månad kvar tills vi flyttar ut ur lägenheten, 43 dagar kvar tills vi åker norrut och hälsar på familj, sedan lite mer än 50 dagar tills vi åker tills Sverige! Vi ska till Airlie Beach på vägen upp till Townsville, och sedan eventuellt försöka resa ännu mer norrut mot Cairns en sväng! Semester :D 

Det känns lite konstigt att snart flytta liksom, men ändå väldigt kul såklart! Denna perioden i Australien har känts annorlunda från dagen vi åkte faktiskt. Jag hade inga studier här längre liksom, inga direkta saker att göra. Och det har verkligen varit en "vänteperiod" - till och med nu efter vi fått beslut på uppehållstillstånd och har allt bokat och klart, så känns det som man sitter och väntar på saker: Söker/väntar på jobb/doktorander, väntar på feedback med min research article, väntar på att vi ska åka! 

Det känns som vi har planerat i princip allt vi kan planera innan vi är på plats i Sverige, det finns fler saker att fixa då men måste alltså vara i Sverige för det (lägenheter etc). Jag har till och med redan köpt min examensklänning till min graduation ceremony i Portsmouth (oooh kom just på att jag måste boka hela utstyrseln till examenceremonin också, och inte minst hatten - nu har jag något att fixa med denna veckan!). Jared har ju haft jobb sedan vi kom tillbaka till Brisbane förra året, nästan från dag 1 så han har haft fullt upp - och som det ser ut nu så finns det stora möjligeheter att han redan har jobb i Sverige med! Underbart kul isåfall, så vi håller tummarna att det blir något av det! 

Det börjar bli riktigt rastlöst nu faktiskt, men jag tränar lite och spenderar sedan dagarna i stan och vandrar till Southbank, njuter i solen nästan varje dag. Det blir endel bio och endel kaffe, men bion i Brisbane är så billig  så man måste passa på :P Vardagar före kl 18 är det endasr $6.50 per person (ca 40kr), och lite dyrare på kvällen med $8.50 per person (ca 60kr). De dagar jag har jobb sitter jag på cafen och dricker kaffe medans jag arbetar, det är rätt nice! 

I mitten av maj ska artikeln publiceras, så det börjar närma sig! Efter det tänkte jag att jag ska ta 2 veckors semester medans jag packar åt oss (Jared har som vanligt jobb ända fram tills dagen innan vi åker haha, men det gör inget!). Saken är bara den att mitt absoluta favoritområde i hela Brisbane, mitt älskade Southbank, ska renoveras från 15 maj till september! Haha, så hima typiskt! Så fejkstraden kommer vara stängd när jag blir helt ledig. Men, samtidigt så har jag ju inte mycket att göra just nu så kan ju passa på att chilla på stranden nu med!

Och den roligaste biten måste man ju spara tills senare, precis innan vi åker: köpa alla presenter till familjen hemma :D  Det är min absoluta höjdpunkt varje gång man åker hem (i detta fallet flyttar hem, så ännu roligare)! Kanske är det för att vi är en familj med bara döttrar/systrar hihi, men Jared förstår sig inte alltid på mina idéer med presenter och överraskningar - han har bara bröder, så det är helt tvärtom! Och som sagt, eftersom detta är våran flytt så vill jag köpa med lite fina saker till vårt framtida hem också :P

Anyways, dags att ta en promenad kanske! Det är en public holiday imorgon (Anzac Day) så det blir en kort jobbvecka denna veckan. Vi uppdaterar mer snart :)
Kram


2 kommentarer:

  1. Härliga bilder du bjuder på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är inte så svårt när det är så fint här! :)

      Radera