måndag 22 april 2013

ZOO & Tamborine Mountain

För lite mer än ett år sedan när syster Sandra var i Australien och hälsade på så besökte vi ett zoo i närheten av Brisbane. Detta var en liten födelsedagsutflykt till Sandra som fyllt år, och vi tillbringade mesta delen av dagen åt att klappa och mata kängurus, fotografera koalor och kolla på massa andra djur.







Ett litet tag därefter bokade vi in en guidad tur på Tamborine Mountain, ett berg på guldkusten som jag länge velat åka till. Uppe på Tamborine Mountain fanns massa små affärer med souvenirer, vackra stenar, och...fudge! Tydligen väldigt stort med lokala fudge-butiker när man åker ut på landet har jag fått lära mig. Mycket gott kan ju tilläggas, hihi.Vi blev upphämtade av guiden i en minibuss tillsammans med de andra som skulle med på turen, vi var ca 8 stycken, lagom stor grupp. Guiden pratade glatt och berättade om bergets geologiska historia, vilket jag tyckte var intressant, de andra såg dock lite halvsovandes ut, haha.

Vi började dagen med en så kallad 'sky walk', vi fick vandra runt på en liten 'bana' byggd högt upp över träd och natur, regnskogsliknande landskap, det var otroligt vackert (och lite skakigt, men höjdskräcken höll sig ända borta rätt bra!). Vackra vattenfall och skumma djur i naturen fick vi se. Vi stannade sedan vid en utkiksplats med fin utsikt över landskapen (bilder kommer) och åkte sedan vidare till en vinprovning (dock drack vi inget) och avslutade med en guidad lysmasktur - väldigt fascinerande, inne i en mörk och trång grotta, väldigt vackert. Man fick inte ta kort där inne, så jag kan bara säga att det var en fascinerande upplevelse.

Vi avslutade dagen med lite fudge och lite fika uppe på berget, sedan var det tågresa hemmåt.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar