tisdag 22 september 2015

Shopping & Inredning, bland annat!

Shopping! Det händer inte såå ofta att vi shoppar loss, men i helgen blev det faktiskt endel shopping. Vi har kollat länge på någon bra lösning till våra garderober här eftersom det bara fanns utrymme att hänga kläder (inga lådor så att säga). Vi åkte därför till Guildford och köpte några basic-förvaringslådor som man kan stapla på varandra, så det bildas en byrå typ, och gömde sedan den inne i våran garderob - perfekt! Passade även på att köpa två mindre lådor till köket, för där fanns inte heller så många bra förvaringsutrymmen innan. Nu börjar det bli lite mer ordning i lägenheten!

Vi gick även förbi en affär som skulle göra en stor flytt och sålde därför deras mäbler till ett bra pris. Där hittade vi en sådan bokhylla som man lutar mot väggen, så passade på att köpa den också! Av någon anledning så kändes det bara rätt att fixa iordning lite, vi har haft så mycket saker bara liggandes eller intryckta i utrymmen. 
 Nya "garderoben"!

Kökslådorna, och våran fina mortel i trä som vi fick av Beccy och Brian som inflyttningspresent :)

Och massor med jobb! Det gillar vi, jag trivs väldigt bra på jobbet änsålänge och tycker det är roliga och varierande skift. Jag jobbar 34 timmar denna veckan och de två kommande veckorna - jobbade 9 timmar igår och måste säga att det gick förvånandsvärt snabbt. Mycket folk nu när universiteten börjar dra igång, samt närmar sig julen. Utöver jobb denna veckan har jag även två dagar på Uni, så är bara ledig en dag - full rulle!

En lång dag på tåget. Hade första dagen idag på Uni och fick gå upp tidigt fär att ta tåget mot Portsmouth. Började väl lite dumt eftersom jag försov mig, men skyndade mig till tågstationen för att ta nästa tåg. När jag kommit till Guildford för att byta till det tåget jag brukade ta innan (när vi bodde i Woking) säger dom att det är något fel på just det tåget, så jag fick ta ett annat tåg som var en "stopping service", dvs stannar på alla stopp. Inte mycket att göra åt tänkte jag, men efter några stopp sa dom att ett annat tåg kommer ikapp så vi kunde byta om vi ville, eftersom det var ett snabbare tåg till Portsmouth, så jag gjorde det helt enkelt! Lite så är det med tågen här i England, inte alltid så "reliable" så att säga. Men fick se lite vacker landsbyggd idag från tåget ändå! :)


Färdkost!

Väl på Uni möter jag min föreläsare utanför trapphuset och han tittar förvånat på mig och säger "Eleonor! Are you here for the lecture??". Jag svarade att jag hade tänkt gå på den, men visste inte om jag behövde eftersom jag gjorde alla lektioner förra året innan jag drog ner till part-time. Han svarade då att jag inte behöver komma på lektionerna om jag inte vill (bor ju så långt bort och har ju ändå redan gjort dom en gång), och dessutom så hade kursledaren skickat ett mail till nästan alla och sagt att den lektionen var inställd just idag, så föreläsaren fick stå där som ett frågetecken med bara mig och en nykomling, haha. Ja, Portsmouth Uni är inte det mest organiserade universitetet jag har gått på kan jag inte påstå.. hehe. 

I vilket fall som helst tog jag saken i egna händer och pluggade på mitt projekt under tiden jag väntade på ett möte med min mentor. Den nya kursledaren kom och pratade med mig och sa att jag får gärna komma med på saker och ting även om jag redan gjort dom, för att träffa lite folk och så, men måste inte - så mitt schema är rätt tomt haha, bara min avhandling att skriva på, sedan Sicilien i maj nästa år och konferensen i September 2016. Nice!

När det var dags för mentor-mötet visade det sig att han var bortrest, så jag och några till satt där och väntade i 30 minuter innan vi gick hem. Välorganiserat som sagt! Och på tåget hem gick min väskas dragkedja sönder, haha! Den funkar fortfarande visserligen, så ingen fara, bara lite komiskt. Det blir som det blir ibland liksom. Och en lång dag blev det, fast inte mycket gjort. Men inga sura miner här inte! :) 

Väl hemma gjorde jag lite pilates och nu väntar potatisgratängen i ugnen - kanske ska ta och handla lite efter maten med, någon nämnde att det finns något som liknar Havrefras på en av mataffärerna i närheten.. måste kollas upp med en gång! :P Jared borde komma hem alldeles strax med. Nu vill jag bara chilla, kolla på Vänner och äta "mug cakes" med jordgubbar resten av kvällen!

Men uppdaterar mer snart!

Kram

    


3 kommentarer:

 1. Det är likadant med tågen i Sverige ibland. Ibland är det pot luck på Centralen i Malmö där jag inte vet vilket som går först över bron heller.
  Så fint ni bor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja precis, inget man kan göra åt egentligen, bara att åka med liksom :) Tack, börjar äntligen komma iordning nu, känns som detta är ett ställe vi vill stanna på ett tag! Jobbigt att flytta haha :)

   Radera
 2. Så lummigt och grönt det var där! :) Och alltid kul att skaffa lite smått till hemmet, bokhyllan var riktigt snygg!

  SvaraRadera