tisdag 1 september 2015

Vilken helg! Nytt jobb och nya äventyr :)

Vilken helg det har varit, och så fort den gick! Nu har vårat finbesök från Sverige åkt till flygplatsen igen, alla överraskningar har lagt sig lite och det var dags att återkomma till vardagen igen. Jag är fortfarande lite uppspelt efter helgens äventyr och vi är väldigt glada, vi har varit förlovade i 4 dagar nu, hihi!

Som sagt, jobb! Jag har blivit erbjuden jobb på Clas Ohlson, väldigt kul med svenskt företag i England. Ska jobba lite vid sidan om plugget tänkte jag. Det känns som det är mycket lättare att få jobb här, både jämfört med Australien och Sverige. Nu är Australien väldigt lätt inom cafejobb och liknande, och om man har butikserfarenhet så är det lätt också, men det känns ännu lättare här i England över lag - jag har blivit erbjuden flera jobb och intervjuer nu senaste månaden, allt från reserach-receptionist till cafejobb, butik och resebyrå! Så jämför man med Sverige så är det nog mycket lättare här, beroende på vad man söker för jobb då, jag har visserligen inte bott i Sverige på ett tag, så säg gärna till om det ändrat sig på jobbfronten :) 

Dom ringde från den engelska versionen av Fritidsresor idag och ville ha intervju, men jag fick tacka nej, eftersom jag redan fått jobb. Typiskt för det hade ju vart ett väldigt kul jobb med! Men jag är väldigt nöjd med Clas Ohlson också, ska bli jättekul att börja jobba snart! Dom skulle ringa om en introduktion till schemat idag, så väntar på det nu.

Annars är det bara plugg idag, och ska strax till min Hot Pilates träning, har missat vå veckor nu så känner att det verkligen är dags att gå igen!

Uppdaterar mer snart ;)

Kram

I helgen gick vi bland annat förbi Sherlock Holmes museumet, lite coolt!


2 kommentarer:

 1. Research-receptionist låter intressant, vad gör en sån rent konkret? :) Låter som att England kunde vara helt ok för mig med jobb-mässigt, enda problemet är att jag tror att klimatet skulle göra att jag går omkring och är sjuk mest hela tiden - jag är så väderkänslig.. :/ Sen är jag orolig för att hemmen lär vara dåligt uppvärmda..?

  Eller är klimatet/temperaturerna i hemmen egentligen så bedrövligt som man fått för sig, hur är det t.ex.jämfört med Sverige? Och jag antar det finns områden som är bättre och sämre vad gäller väder också, vilket område/vilka städer skulle du rekommendera för bästa möjliga klimat (hyfsat varma somrar och vintrar lite mer i stil med skandinavien?) Ifall du råkar vara så pass insatt i Englands klimat då :) Hoppas du kan ta dig lite tid att svara, vore kul att veta hur det "verkligen" är :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul med fragor! Jag svarar garna pa allt jag kan :)

   Jag tror det receptionist-jobbet var pa ett research centre, sa man skulle ha hand om lite emails och annat kontorsrelaterat, jag tackade nej eftersom jag reda fatt job sa jag vet inte mer om det tyvarr :)

   Ok, sa jag och Jared flyttade ju fran Australien hit, mest for enkelhetens skull med spraket och jobb for honom, samt att jag kom in pa en mastersutbildning har, sa vi tankte "varfor inte?" liksom :)
   Vadret har varit battre an vad jag trodde det skulle vara under detta aret, mycket battre faktiskt! Inte ens sa mycket regn som man skojjar om, det regnar mycket mer I Sverige hehe. Men det ar kallt om man jamfor med Australien saklart. Vi bor ju I de sodra delarna av England, sa vintrarna blev kalla men nastan aldrig under nollgradigt och minimalt med sno, sa det ar mycket varmare har an I manga delar av Sverige skulle jag saga. Varen kom ratt tidigt med 20 grader I April, men kan inte pasta att sommaren var nagon hojdare hehe (men nu jamfor jag ju med Australiensk standard!).
   Det beror mycket pa vad for typ av hus du bor i angaende hur kallt det blir inomhus, jag tror dock att det ar ratt vanligt att det blir kallt om man inte har riktiga element (manga lagenheter har riktiga element om man letar, sa om du hittar "ratt" stalle sa borde det vara ok). Varat forra stalle var kallt for det var en ratt gammal byggnad. Jag skulle isafall rekommendera sodra delarna av England. Generellt kandes det som vintern forra aret var som en varm vinter I sverige med plusgrader :)

   Vad galler jobb med mera, allt ar mycket dyrare har (iallafall jamfort med Australien, jag har inte bott I sverige sedan 2008 sa vet inte hur det ar nu). Tag och kollektivtrafik ar dyrt, hyran ar dyr, man betalar council tax utover hyran med mera. Men det verkar som sagt vara relativt latt att fa jobb, men nagot man far tanka pa ar att vanliga cafejobb och "okvalificerade" jobb ger inte sa bra lon tyvarr. Men man klarar sig definitivt om man ar tva som har inkomst, men om man bor sjalv tex. inne I Lodnon ar det inte sa latt att ens fa ihop till hyran av ett rum bara, detta ar vad bekanta har berattat for oss iallafall, inte egen erfarenhet. Vi har en ganska stor trea I Reading utanfor London, och folk inne I Lodnon far betala samma pris for ett enda rum I ett delat hus. Men generellt kanns det som det blir billigare ju langre fran Lodnon man kommer, sa for oss I Reading (30-40 min fran Lodnon) ar det fortfarade dyrt men inte lika dyrt som inne I centrala London och tex. I Portsmouth vid mitt universitet ar det mycket billigare :)

   Jag ar absolut ingen expert pa England haha, men jag har lite erfarenhet fran det forsta aret som vi bott har nu, plus vad kompisar bereattar om London :) Sa det beror nog lite pa vad du ar ute efter, ar det att jobba och tjana pengar, eller prova pa nagot nytt och traffa manniskor? :) Om du ar lite frusen av dig skulle jag rekommendera de sodra delarna, jag tycker det ar jattefint vid kusterna men dar blaser det ju saklart mer, sa lite innan landet men anda soderut ar nog "varmast" :)

   Hoppas det hjalpte! Jag forsokte vara sa arlig som mojligt utan att vara negativ :) Du far garna fraga mer om du vill, och sag garna till om du planerar att flytta hit :D
   Kram

   Radera