onsdag 14 oktober 2015

Spektakulära vädervyer & visum-snack

Vackert väder
Jag älskar att ta kort på väder och moln, sol som regn, spelar ingen roll! Det är något så mäktigt med naturfenomen. Förmodligen hela anledningen till att jag valde att bli geolog/geovetare också, hehe. Blev ofta retad på skoj av mina kompisar i Australien när jag hela tiden skulle ta kort på molnen, hihi. Men i Brisbane med subtropiskt klimat får man se endel spektakulära scener, stora kontraster och det kommer och går på några minuter, så det gäller att vara snabb!

Idag har det varit blandat väder i Reading, solblandat regn skulle man kunna säga, och vi har ju ett perfekt läge med vardagsrumsfönstret mot solnedgången så jag passade på att ta några kort där med ;)
Plugg i massor
Det blev massor av plugg både igår och idag, ja titta där: jag hade två dagar "ledigt" i rad! Om man nu kallar det ledigt, det är ju arbete i sig med min avhandling på Uni. Men jag jobbade inte på CO igår eller idag så att säga. Jag fick gjort väldigt mycket och jag är en mycket nöjd plugghäst för tillfället! Tänkte börja med middagen och sedan fortsätta skriva lite, när man ändå är igång liksom.

Imorse var det dock lite kämpigt eftersom något hade hänt med elen i lägenheten, jag märkte inget förrens jag skulle börja skriva lite och vi inte hade internet.. märkligt. Tänkte aja, jag tvättar väl lite sålänge och går till ett café lite senare. Men tvättmaskinen funkade inte heller! Lamporna lyste dock, så efter några telefonsamtal kom vi fram till att det måste varit någonting i proppskåpet. Våran Landlord kom förbi och kollade på det, efter någar minuter var det fixat och allt tillbaka till normalt. Fick dock slänga massor av mat som var i kylen.. Men men, jag lyckades rädda våran chokoladtårta i frysen iallafall, innan det blev för varmt! Man får prioritera eller hur? :P Skämt åsido, det var nog redan kört för köttet som var där, så slängde det.

Min sjukgynmastik har faktiskt börjat ge resultat, vågar jag säga det? Inte mycket huvudvärk den senaste veckan, inte ens efter en lång dag på skolan med 4 timmar på tåg igår. Jag behöver fortfarande stärka musklerna och har fått mina nya övningar till den vänsta axeln, sakta men säkert ska detta bli bra :)

Alla dessa visum!
Bröllopsplanerna rullar på, vi är väl mer eller mindre i stadiet där vi väntar på att budgeten ska forma sig, efter det kommer datum, om någon nu är nyfiken! :P 

Det vi även kollar på just nu är Jareds visum, han har ju ett år till här i England på nuvarande visum, och planen var att skaffa nytt genom hans jobb efter det och att ansöka samtidigt som bröllopet i Australien (eftersom han måste söka från sitt hemland). Men vi har nu fått lite information om hur den processen går till och det verkar inte vara den lättaste - dom kan nämligen inte garantera att det finns ett visum som han kan söka förrens någon gång nästa år, så vi vet liksom inte än om vi kan bo kvar i England i några år som vi planerat. Vi får vänta och se vad dom säger, tydligen är det ett fast antal visum per år som företagen får, eller något i den stilen. Vi får ha lite andra planer i bakhuvudet helt enkelt, om plan A inte funkar. Kanske blir det flytt Sverige lite tidigare än vi planerade istället? Och som vi brukar säga, det finns inga problem, bara utmaningar! :)

Eftersom jag jobbar imorgon och förmodligen kommer vara trött när jag kommer hem så kör vi en liten #tbt idag onsdag istället, lägger upp några av mina favoritbilder från Brisbane - en topp 10! Älskar den staden alltså, helt underbart ställe.

Nu ska jag laga lite mat, sedan förtsätta skriva på mitt arbete, ha en trevlig kväll alla!

Kram

Min topp 10: Coola moln och väder-bilder från Brisbane

 Den mest spektakulära enligt mig, kortet tog jag i Kelvin Grove när jag bodde när 2011 och 2012 (och det är för tillfället min bloggbakgrund).

Efter solnedgång på CityCat färjan på Brisbane River, ett av de olika kollektivtrafiksätten i stan.

 Jag hälsade på hos en kompis i Wynnum, utanför Brisbane och fick se detta vackra!

 Detta var i April 2012 när jag och Jared bestämde oss för att se soluppgången över stan, vi vandrade dit kl 05 från Paddington, ca 20 min promenad från CBD (centrum) :)

 När jag slutade mitt skift på the Library Cafe, State Library of Queensland, Brisbane är en så fotogenisk stad tycker jag!

 Dessa korten tog jag när jag bodde i Underwood en bit utanför Brisbane, detta var början på en liten tropical storm, dom kommer och går rätt ofta.

 Även detta kortet är från Underwood :)

 Tillbaka till Kelvin Grove igen, kontrasterna mellan sol och mörka moln, loove it! 

 Kvällspromenad inne i CBD.

Och ännu en favorit från Kelvin Grove!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar