tisdag 6 oktober 2015

Cinnamon Rolls, Scrolls, and Buns!

Rugby Weekend
I lördags gick vi till en Australiensk bar-kedja som heter "Walkabout" (dom har en bar här i Reading) efter en snabb middag på en italiensk restaurang, för Jared ville kolla på rugby matchen mellan Australien och England. Vi kom till baren precis före matchen började och jag gick vid halvtid eftersom jag skulle möta upp Sandra på tågstationen - hon är här och hälsar på i några dagar! :) 

På söndagsmorgonen var det även en annan rugby match i Australien, fast Rugby Leage istället, mellan North Queensland Cowboys och Brisbane Broncos. Jag hade lite mixed emotions då båda lagen är från Queensland och jag är mer Brisbane än North QLD, och Jared håller på Cowboys för han kommer från North QLD. Inte för att jag är så insatt, men ändå haha ;) Cowboys vann till Jareds glädje, och jag är väl bara glad oavsett egentligen! Men han håller på Brisbane i andra sammanhang också. 

Lång historia kort, eftersom jag jobbade halva helgen så tog jag sovmorgon medans Jared åkte in till London till en "Walkabout" bar där och kollade på den matchen  kl 08 på morgonen.

 Väldigt trött efter jobbet i lördags! Restaurang före matchen :)Walkabout-baren!

Cinnamon Scroll Day - eller kanelbullens dag
Jag passade på att baka lite kanelbullar i söndags helt enkelt, utan pärlsocker dock, men det går ändå! Kanelbullar är väl inte så populärt här, det som finns (eller något liknande) kallar dom för "Danska bullar", ofta med glasyr istället för pärlsocker. I Australien kallas dom för Cinnamon Scrolls, men har även hört rolls och buns. Själv föredrar jag att säga Cinnamon Rolls!


Utan pärlsocker, men helt ok ändå!

Det blev lite plugg idag, samt lite ny sjukgymnastik imorse - mitt vänstra skulderblad och axeln är fortfarande inte helt bra och jag kände att jag behövde lite mer hjälp, så gick till ett privat ställe istället för NHS (för dom har fortfarande inte kontaktat mig efter jag var hos doktorn för över 6 veckor sedan). Sandra hade med sig lite födelsepresenter från familjen hemma, fick ett jättefint armband och en stekspade till pannkakor!

Vi köpte även lite bröllopstidningar förra veckan så sitter nu och kikar lite i dom medans vi kollar på tv. Vi har skickat lite emails och börjar få lite mer detaljer angående olika ställen med mera, jättespännande! Nu ska vi prata lite med andra sidan jorden, sedan läggdags.


Uppdaterar mer snart, full rulle! Har jobbat så mycket det sista att jag fått be om att dra ner tiderna lite - jag hade sagt max 30 i veckan och har fått 36 nu, lite mycket när jag måste plugga liksom hehe. Men dom sa att det fixar dom, inga problem, så det löser sig! 

Men som sagt, uppdaterar mer snart :)
Kram

2 kommentarer:

  1. Oh, jag missade visst kanelbullens dag..! Kanske skulle be mamma att köpa hem ett par i veckan ifall de råkar finnas i butiken, eller kanske rentav baka några själv... ;) Jag har enbart försökt baka bullar en gång och det slutade inte bra pga att degen aldrig jäste, orkade aldrig försöka igen.. Kanske jag äntligen skulle lära mig konsten ifall jag försökte igen med hjälp av min mamma... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är inte det lättaste faktiskt! Detta var nog första gången "from scratch" hemma som dom blev fluffiga, men utan pärlsocker dock lol. Jobbade på bensinstation i sverige före jag flyttade till australien och där bakade vi kanelbullar varje dag, men dom kom liksom som frysta degbullar - allt man behövde göra var jäsa dom och lägga på pärlsocker och ägg, smidigt och dom blev alltid perfekt :) :)

      Radera