söndag 11 oktober 2015

Wedding venues & plastpåsar i England

Balans mellan studier och jobb
Det var längesedan jag har haft det så "lugnt" under en längre period, utan stress alltså. Mycket att göra fortfarande, men inte den stressen som funnits i princip sedan jag började min undergraduate-utbildning i februari 2010 på QUT i Brisbane, fram tills maj detta året. 

Studierna i Brisbane, Melbourne och hela förra året i England har liksom flytit på utan andrum. Så det har varit väldigt skönt sedan jag drog ner till part-time i maj, jag kunde ha lite semester på riktigt under sommaren och kan nu även jobba vid sidan om plugget utan att det stressas i massor! 

Kommer ihåg hur jag slet i Brisbane med lektioner måndag till fredag, sedan jobb som bartender fredag-lördag-söndag, varje vecka. Sedan när jag jobbade på café istället under veckan före lektionerna - jobbade 8 timmar innan jag hade 7 timmar på Uni vissa dagar, jag somnade ofta under dom lektionerna... väldigt pinsamt! Men man måste ju betala hyra och mat också, haha. Jobbade dock aldrig mer än 20 timmar i veckan då för det är max antal timmar man får jobba på studentvisum där, det var lite kämpigt ändå måste jag säga, men jag lärde mig mycket om effektiv tidsplanering! ;) 

Jag har nu jobbat på CO i en månad, tiden går snabbt! Har fått färre timmar i veckan nu efter att jag bad om det - nu är jag nere på 30 timmar enligt mina beräkningar haha, och det känns precis lagom! Det enda tråkiga är att inte har hela helger lediga, jobbar lördagar varje vecka i princip (i allafall tills jul för det är så mycket att göra).

Plastpåsar
Den 5 Oktober skedde något speciellt i England, affärerna började ta betalt för plastpåsar! Något som många verkat fasa över, jag själv var lite orolig över påsarna eftersom dom påsarna som fanns tidigare var små och väldigt tunna, alltså inte direkt återanvändningsbara. Men dom har uppdaterat de flesta affärerna nu med bättre påsar, de kostar 5p (alltså ingenting jämfört med påsar i Sverige, men ändå) och man har märkt stor skillnad redan. Många har med sig egna påsar i mataffärerna eller köper återanvändningsbara, vilket är positivt! 

Wedding venues!
Har fått många fina emails från olika ställen i Sverige och vi har väl mer eller mindre bestämt oss vart det blir, Halland och Mark i en liten kombination. Men vi har inte bestämt datum ännu! Det var faktiskt väldigt svårt att hitta ställen i Sverige, och mycket dyrare med om man jämför med Australien. Men tror vi har lyckats hitta det perfekta stället nu :)

Australien var som sagt mycket smidigare, det är antagligen mycket vanligare att ha den typen av bröllop där, och mycket billigare med. Vi hittade (eller jag hittade, hihi) detta stället nästan med en gång, vi har kontaktat dom och inväntar svar från angående priser med mera. Det blir i Noosa på Sunshine Coast, älskar stränderna där! Det ligger ca 2 timmar norr om Brisbane och känns alldeles perfekt.  

Det viktigaste för oss är att vi kan dela med oss av upplevelsen med familj och vänner, därav anledningen till två ceremonier. Men man kan väl säga att huvudbröllopet är i Sverige, följt av en mindre ceremoni i Australien.

Vi håller på att välja färger och teman till bröllopen, tror det lutar åt silver och det vita istället för vaniljfärgat tema - vad tycker ni? :)
Finbesök
Sandra och Linette har varit här och hälsat på under veckan, det var jättekul att ha dom här! Det blir alltid så tomt efter att man haft besök alltså. Dom åkte hem igår, så vi hade en liten fredagsmyskväll med film och pizza i fredags. Typ världens dyraste pizza haha, det kostade 50 pund för tre pizzor! Det är alltså ca 670kr för tre pizzor, men som tur var hittade vi en rabattkod, men ändå! 

Samma pizzakedja finns i Australien, men där är det mycket billigare - en pizza i England låg på 17 pund, motsvarande i Australien är 4-5 pund (8-10 dollar). Helt otroligt, haha. Men dom var väldigt goda faktiskt, trots att det inte var något gourmet-ställe! Saknar Crust Pizza från Australien väldigt mycket, godaste pizzan enligt oss.

Fredagsmys!

Idag blev det chill och städning av lägenheten på schemat. Vi gick till ett nytt café som heter "Coffee Under Pressure - CUP", mysigt ställe med gott kaffe - det finns mer kaffe i Reading än vad man först trodde! Imorgon blir det jobb igen, sedan Uni på tisdag och onsdag, följt av mer jobb. Åt sista kanelbullen idag från bakandet förra veckan, får nästan göra mer, bästa pluggsnackset ju!

Glömde nästan av att nämna att våra högtalare i taket äntligen fungerar nu! Vi köpte en ny kabel som verkar vara svaret på gåtan, så nu kan vi lyssna på musik i nästan alla rum samtidigt - ibland är dom lite ur synk dock, haha, men vad gör det när det är en väldigt onödig feature egentligen? :P

Jared lagade maten idag med musiken på högsta volym - högtalarna är uppe till höger :)

Nu dags för lite film tänkte jag! Uppdaterar mer snart :)
Kram   


5 kommentarer:

 1. Åh, Dominos! Jag saknar verkligen den pizzan. Blev några stycken i Australien, sen provade jag i London för några år sen men det var inte alls samma sak. Trots att pizzan hade samma namn så skiljde sig ingredienserna åt. Kommer ihåg att det var dyrare i London också, men inte så dyrt som du skriver! Det var visserligen några år sen, men oj, säger jag bara!

  Och va roligt att ni verkar ha hittat ställen nu :) Nossa är väldigt vackert! Tyvärr ett av de ställena som jag knappt spenderade någon tid i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är pizzorna lite olika? Konstigt att priserna skiljer sig så med, helt otroligt haha! Ja det är jättespännande med våra venues, fick ett mail från Australien tidigare idag med! :) Och om du fortfarande ville med som fotograf får du ju uppleva mer av Noosa ockdå ;) Du får gärna höra av dig om priser och hur du brukar göra etc, vi har ju inget datum än men kul att planera lite :)

   Radera
  2. Ja, det är inte exakt samma. Lite tråkigt, jag blev väldigt besviken. England är ju ganska dyrt just nu, tycker jag, men ändå sjukt att det är så dyrt.

   Jag skriver mer på FB om det andra :)

   Radera
 2. Väldigt smart faktiskt att börja ta betalt för påsarna, då det får fler att börja använda tygkassar etc :) Tygkassar brukar heller inte gå sönder i första taget såsom plastkassar kan ifall de inte är av den superstadiga sorten..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, väldigt bra initiativ :) Det finns riktigt fina tygpåsar att köpa som liksom viks ihop och blir lätta att ta med sig i handväskan också :) Men tydligen har vissa mataffär fått ta in extra security för folk snor påsar haha. Det tar väl ett tag innan allt kommit igång a tar jag :)

   Radera