torsdag 21 januari 2016

Save the date... ;)

Yes, då har vi preliminärbestämt datum till bröllopen! Vi kände att det är lika bra att bestämma datum, eftersom våra två visum-alternativ inte längre störs av det beslutet! Nu kan hans familj börja kolla flyg till Sverige med, hihi. 

Vi vet ju fortfarande inte om Jared kommer få ett sponsrat visum i England så vi kan stanna här ett tag till (det tar nog någon månad innan vi får svaret), och om han inte får det så återstår alternativet att söka uppehållstillstånd i Sverige helt enkelt. Vi känner att vi vill stanna i Europa ett tag till iallafall. Med det sagt så tar det ju nästan två år att få uppehållstillstånd i Sverige just nu, så därför kommer vi få vänta i Australien tills det gått igenom, så en kort Australien-vistelse blir det mellan flytten isåfall! Elller ja, kort och kort... mellan 6-12 månader, beroende på hur lång tid uppehållstillståndet tar. Men jag ser det som positivt ändå, då har vi tid att hitta både lägenhet och jobb innan vi kommer :) Men som sagt, vi vet inte än vilket alternativ det blir.

Anyways, bröllopen blir i Oktober! 1a och 20e är tanken, i början och i mitten av månaden - först Sverige och sedan Australien! Och klänningarna är nu inköpta, den australienska är påväg hit så jag kan prova den och den svenska håller på att sys. Nästan så att det börjar bli fjärilar i magen! :D 

Nu är det bara att spara, spara och spara som gäller, budgeten är tight! Känns som dagarna är typ plugg, jobb, gym, och repeat. Det har varit endel stress med mitt Kretaprojekt det senaste men jag ska ha möte med min supervisor nästa vecka så det borde lösa sig då. Fick ett email om att Sicilien är bokat och klart nu med Uni, mycket att göra! Dock har jag fortfarande inte hört något från Stockholm Uni med onlinekurserna jag ansökte till, får se hur lång tid det tar. Oh well :)

Dags att kolla på lite film och sova tror jag, men uppdaterar mer snart! 
Kram 

8 kommentarer:

 1. Ååh, härligt med preliminärbestämda datum. Spännande! Jag hoppas att allt går bra med visumet och att det inte dröjer allt för länge innan ni får besked. Att vänta på något kan ju vara väldigt jobbigt och speciellt en sån här sak.

  Sicilien låter också väldigt spännande, är det en fieldtrip?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jättekul, det börjar kännas på riktigt nu! :) Ja det är bara att vänta, men det känns ändå ok eftersom vi vet båda alternativen och kan i princip förbereda oss för båda innan vi vet :)
   Japp Sicilien är en Field trip! Jag tänkte att jag skulle stanna någon dag extra så kommer Jared ner också :) vi kommer vara på östra sidan, vid mt Etna och Catania :)

   Radera
  2. Förstår det! Ja, det är ju åtminstone något. Mycket bättre än att inte ha en aning alls.

   Det låter jätteskoj. Kul att han också kommer ner. Det är lika bra att passa på om du ändå ska dit! :)

   Radera
 2. Precis! Vi måste ju passa på lite, han har aldrig vart där innan heller :)

  SvaraRadera
 3. Ett tips är att söka uppehållstillstånd nu, ni behöver ju inte flytta till Sverige bara för att de är beviljat. Bättre att vara ute i god tid :) kul med datum! Ska bli spännande att se dina klänningar. Kram Laura

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! :) Ja precis, vi har funderat pa det :) Men om vi ska stanna i England ett tag till (dvs om han far sponsrat visum) sa stannar vi nog i ca 3 ar till for jag gor min phd har isafall. Men vet inte om man kan vanta sa lange med att flytta till sverige nar han fatt uppehallstillstandet, maste man inte flytta inom ett ar eller nagot? Det ar inte latt med alla dessa regler hit och dit :P Kram!

   Radera
 4. oh, så spännande att ni har ett datum! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det borjar kannas pa riktigt nu!! :D

   Radera