fredag 15 april 2016

Vårväder och mycket plugg

Nu har det verkligen blivit vårväder de senaste dagarna! Nu vill jag hitta bra pluggställen utomhus men det är inte lätt här borta. Det har visserligen regnat endel också men solen tittar fram lite då och då. Jag känner mig nu nästan helt återställd efter influensan, jag har börjat träna lite lätt igen, men får ta det lugn i en vecka till tror jag. 

En månad kvar till Silicien fieldtripen! Och därmed sista fieldtripen på min mastersutbildning, sista ämnet att göra klart - efter det är det bara min avhandling (som snart är klar), med research article och redovisning kvar! Samtidigt har jag ju nu läst två strökurser online/distans på Stockholms Universitet,  det är egen studietakt och jag har gjort ungefär halva på båda. Min plan är att ha dem båda klara före Sicilien, eftersom det blir två veckor iväg där och sedan ska allt vara klart - jag har ju en inlämning till det ämnet i Sicilien som ska in i början av juni också.

Ikväll tänkte jag börja kolla lite smått på jobbmöjligheter i Brisbane, jag har redan hittat lite i Sydney, men vi vill gärna vara i Brisbane om vi kan eftersom Jareds pappa bor där. Annars vore det ju kul att prova på Sydney med såklart! Det beror helt på jobben :) Jared är flexibel med jobben, så för hans del är det inga problem. Och när min avhandling är klar ska jag börja ta kontakt med lite olika forskare på universitet i Sverige och leta doktorandmöjligheter!

Nu, dags för ett glas vin tror jag! Det har varit en lång men produktiv vecka :) Happy weekend everyone!

Uppdaterar mer snart - Kram

  

4 kommentarer:

 1. Var ska ni vara på Sicilien? Underbar ö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir Catania och Etna! Ska bli jattekul, har hort mycket bra om Sicilien! :)

   Radera
 2. Kul att du funderar på att doktorera! Jag blev klar med min doktorsavhandling och disputerade 2014, strax efter gav vi oss av på en 1 år lång resa runt Europa i husbil ;) Vi reste bland annat runt hela Sicilien. Vi har samlat våra tips här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/sodra-europa/italien/sicilien/
  Vad är ditt ämne som du skriver din Master om?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ohh va roligt! Vad doktorerade du inom? :) Jag gor min masters inom "Geological och Environmental Hazards" och skriver om "recent tectonics of southwestern Crete", jag var pa Kreta forra sommaren och samlade data, min avhandling handlar da om jordbavningar och "uplift" under de senaste 10 000 aren i sydvastra Kreta och i Hellenic Subduction Zone :) Ska definitivt kolla era Sicilien tips! Den forsta veckan ar geologi/jobb och sedan kommer min fastman och vi reser runt i nagra dagar :)

   Radera