tisdag 11 oktober 2016

Intervjun avklarad!

Så trött nu, det har varit mycket att göra och mycket stress - jetlagen har lagt sig nu men istället kommer tröttheten efter allt. Vädret har varit lite blandat (inget regn dock!) men mellan 20-30 grader och svala vindar, änsålänge är det ju bara vår liksom! Men otroligt skönt att vara tillbaka i värmen :)

Imorse hade Jared intervjun till uppehållstillståndet, vi var lite nervösa för man visste ju inte vilka frågor man kunde få, plus att jag fick ju inte gå med in heller. Men det gick jättebra! :) Tydligen fick han bara några få specifika frågor, eftersom vi hade skickat in tillräckligt till MV redan. Så skönt att den biten är klar! Nu är det bara att vänta på beslut, vilket fortfarande kan ta ett tag visserligen, men håll tummarna på ett lite snabbare beslut!

Nu tänkte jag kolla på lite film medans Jared fixar med jobbsökande, vi har ändrat om vår honeymoon så den blir direkt efter den andra ceremonin så vi kan börja jobba så snart som möjligt med, så får passa på att slappa nu denna veckan också - sedan är semestern nästan över! Eller någon vecka efter det iallafall, hehe. Då ska jag skriva klart min researh artikel och sedan söka doktorander i Sverige med. Skönt att sommaren är påväg iallafall! :)

Uppdaterar mer snart!
KramSouthbank :)2 kommentarer:

  1. Alltså vad är planen, ska ni stanna och jobba ett tag i Australien, och sedan flytta till Sverige, det är det han ansöker om uppehållstillstånd för om jag minns rätt..? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis Maria! Vi stannar i Australien i ca 8 månader, beroende på hur långa jobbkonrakt vi skriver på nu under väntetiden på svenskt uppehållstillstånd, och lite beroende på när vi får hans beslut om uppehållstillstånd :) Att få svenskt uppehållstillstånd kan just nu ta upp till 20 månader innan beslut, men det verkar som de flesta får runt 12-13 månaders väntetid (man får inte vänta i Sverige under tiden heller), så därför är vi i Australien ett tag nu :) Vi är här max ett år är tanken (har ju redan väntat 6 månader i ansökan), men han borde få beslutet innan dess! Så vi har smekmånad nu, sedan blir det jobba och spara pengar till Sverige flytten, och njuta av solen! :) Ser fram emot att eventuellt få träffa dig här med om du har tid under dina äventyr här borta! :)

      Radera