onsdag 26 oktober 2016

Honeymoon del 1: Gold Coast

Tillbaka i Brisbane igen efter 5 dagars semester/smekmånad på Gold Coast och det var helt underbart! Vi har bestämt att detta var bara första delen av smekmånaden (som ni vet har det ju krånglat med våra sparpengar i England efter flytten eftersom de sjönk i värde efter Brexit, vilket betyder att vi måste spara lite till innan vi kan ta nästa del), så nästa del får komma lite senare helt enkekt - vi vill ju gärna åka till Whitsundays med som vi planerade från början :D 

Anyways, vi slappade på stranden, shoppade lite, gick på Gold Class bio med supersköna fåtöljer och massa mat med efterrätt! Underbart :) Och hotellet vi bodde på var jättefint och stort, med havsutsikt. De flesta större städer i Australien har även minst ett så kallat pannkakshus, där man kan beställa nästan vad som helst (från mat till godis/glass) med pannkakor, såå gott alltså. Vi letade upp mysiga brunch ställen och gott kaffe till frukost nästan varje morgon - älskar brunch!

Jag saknar "vardag" just nu alltså, det känns så konstigt att bara vänta! Vi väntar först och främst på: 1. Beslut från Migrationsverket och Jareds uppehållstillstånd, men även på: 2. Jobb här under tiden så vi vet vilken stad vi kommer bo i under väntetiden, plus att jag väntar tålmodigt på: 3. Att de ska släppa betygen på min masters i England. Vi ska snart börja träna mer igen också, då kan man ju springa av sig lite energi så går tiden fortare med - en av Jareds kusiner är personlig tränare så tänkte be honom fixa personiga scheman till oss. 

Men vi uppdaterar er så fort vi vet mer om saker och ting! Det kommer komma fler kort från våran Noosa ceremoni när jag fått tag på korten, lovar! Under tiden kommer det lite kort från Gold Coast istället. Nu snart dags för kvällsmat - skriver mer snart, kram!











Dom har sina egna versioner på bullar här borta, denna med ost och vegemite! :P 

En av mina favvo drinkar i Australien (alkoholfri!): Lemon, lime and bitters :)

På Pannkakshuset i Surfers: Pancakes in Paradise


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar