torsdag 10 november 2016

Chill på the Strand

Idag är det exakt 7 månader sedan vi ansökte om uppehållstillstånd till Jared! Tiden går snabbt ändå ibland faktiskt. Vi har mest chillat sedan vi kom till Townsville (och letat jobb då, jobbintervjuer lite här och där i hela Australien typ), promenader på stranden och The Strand (som området heter) och planerar utflykter vi vill göra nästa vecka här: bland annat åka till Magnetic Island som ligger precis utanför Townsvilles kust, och sedan ner till Airlie Beach. 

Imorgon åker vi till Brisbane igen över helgen, eftersom några vänner till oss gifter sig då! Ska bli jättekul att få vara med på deras stora dag, dom var som sagt även med på våran Noosa ceremoni, det var faktiskt brudgummen som höll i våran "special ceremoni" :)

Sedan blir det tillbaka till Townsville igen på semester tills jobb börjar. Vi håller tummarna på att intervjun Jared hade i Brisbane nappar snart, hade varit smidigt eftersom det är närmre hans familj och så - det blir ju långt bort från dem när vi flyttat till Sverige liksom. Men annars så har alla de andra intervjuerna varit i Sydney, så kanske blir däråt ändå ett tag, får se!

Värmen gör verkligen så man blir trött här uppe, och man svettas som en gris med all fuktighet, haha. Dags att sova lite kanske! Lägger upp några bilder från de senaste dagarna här - uppdaterar mer snart!
Kram

Underbar strand! Men farligt att bada i vattnet för det finns farliga maneter, så man får bara bada i de inhägnade områdena! 

Röd plagga betyder förbjudet att bada, och i den lilla brevlådan finns vinäger ifall någon skulle bli bränd av en manet.


Intressanta skulpturer längs med promenadvägen!


Jag älskar dessa coola träd alltså! :)

2 kommentarer:

  1. Värme kan ju vara jobbigt också, men det är nästan svårt att föreställa sig här i kylan ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha visst är det så! ;) Men Townsville är otroligt kvavt med luftfuktighet mellan 60-80% på sommaren, man kan inte sitta i ett rum utan airconditioner på så efter ett tag blir man lite trött på det :P Jared brukar säga att man kan fylla ett glas vatten genom att swisha glaset i luften haha. Brisbane är mycket skönare, lika varmt men luftfuktigheten är inte riktigt lika hög :) När svenskar klagar på sommaren hemma att det blir kvavt så skakar man på huvudet här haha :p Hoppas vintern blir mysig iallafall, med mycket julgodis och fina ljus, det är ju det bästa med jul på norra sidan jordklotet :)

      Radera