måndag 28 november 2016

Första advent & första jobbdagen

Godmorgon! Tisdag redan, nu är vi som sagt tillbaka i Brisbane igen efter ca 3 härliga veckor i Townsville! Vi tog tåget ner till Brisbane igen, fast denna gången bokade vi i tid så vi fick varsin Rail Bed - 17 timmar på tåget gick väldigt snabbt, kollade på tre filmer, somnade runt kl 22 och fick frukost på sängen kl 07 dagen efter. Vi anlände i Brisbane lite efter kl 09, smidigt! Det går ju mycket fortare att flyga (ca 1tim 45 min) men vi ville prova tåget med säng - och ett dessutom fick man tre-rätters på tåget med hehe! Men till jul när vi ska fira med Jareds mamma så flyger vi nog dit och tillbaka igen.

Anyways, Jared har börjat sitt nya jobb som är på ett 7 månaders kontrakt i Brisbane, vilket passar perfekt med Migrationsverkets väntetid just nu. Jag fördriver tiden med att kolla på doktorandtjänster i Sverige, samt se om det finns något korttidsjobb innom research härborta under tiden. Det känns inte som det lättaste här i Ausralien eftersom nästan alla ställen söker 12 månader, och jag kan bara 6 månader. Men det får kanske bli något annat under tiden annars, även om jag helst vill jobba inom geologin även nu!

Vi hade redan fixat lägenheten när vi kom hit i fredags, och vi trivs bra! Vi hyr denna i 6 månader, vi hoppas att vi kommer ha fått beslut av Migrationsverket undet den tiden - men OM de inte har gett oss beslut efter 6 månader så kan vi ha kvar lägenheten på en "månad per månad" status, vilket är jätteskönt! Det är en 3 bedroom apartment, väldigt fin och fräsch, halvt möblerad - också väldigt skönt eftersom då behöver vi inte sälja massa möbler sen när vi flyttar till Sverige. Det finns ingen TV dock, så den kommer vi få köpa - en liten en! Jared kommer nämligen få låna ett PS4 av en kusin under tiden vi är här i Australien, TV spel är viktigt liksom, hehe..

Redan samma dag som vi kom hit i fredags så hade vi ett födesledagsparty att gå på (ev an Jareds vänner som flygit upp från Melbourne) och jag hade en underbar fika med en gammal Brisbane-vän till mig igår! :) Så det har verkligen varit fullt upp direkt, men så kul! Vi är väldigt glada att det blev Brisbane Jared fick jobb i, för vi känner så mycket folk här plus att hela Jareds familj bor i Queensland. Nu kan vi hälsa på hans pappa, farmor och farfar ofta i Brisbane, och sedan upp till Townsville och träffa hans mamma och mormor med mera. Det kommer ju bli långt bort när vi bor i Sverige sen liksom. 

Nu ska jag fortsätta jobba på min research article, jag tror den kommer bli publicerad någon gång nästa år så det är ingen stress, men alltid bra att ha koll på sakerna. Sedan fixa med CV inför både Sverige och här under väntetiden! 

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna - jag uppdaterar mer snart!
Kram

Jared med sin basket i Townsville!

Molly, Jareds mammas hund :)

På tåget!Tillbaka i Brisbane!


Mitt försök till adventstjärna, haha. Bättre än inget!
Lite bättre mys-faktor på denna iallafall! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar