söndag 6 november 2016

Tåg till Townsville

Igår tog vi som sagt långtåget till Townsville från Brisbane, 17 timmar tog det sammanlagt och får säga att jag var imponerad av servicen, benutrymmet etc - det kändes lite som ett flygplan med den lilla datorn och filmer, men mycket mer plats! Nästa gång vore det kul att prova deras Railbeds, så man kan sova lite mer hehe (det fanns många snarkande karlar på tåget...). 

Vi  lämnade ett 34 gradigt Brisbane för att träffa Jareds familj och ta det lite lugnt, kom fram till ett 31 gradigt Townsville men med nästan 3 gånger så mycket luftfuktighet - hade nästan glömt hur varmt och svettigt det blir här uppe! Det är 6 år sedan jag var här sist och firade jul med Jareds mamma. Brisbane blir rejält varmt och fuktigt på högsommaren också, men Townsville blir ännu mer (snäppet värre haha). Tur dom har pool!

Just nu har jag lite migrän, men bihåleinflammationen känns mycket bättre! Imorgon ska vi börja köra igång med min research article igen och Jared kollar jobb i hela Australien. Han väntar på svar från två företag redan (Brisbane och Sydney), plus två intervjuer på ingång - varav en av dem är inför Sverige över skype! :)

Vi har inte hört något mer än från varken Migrationsverket (angånde ansökan) eller Skatteverket (att de har registrerat klart vår vigsel ännu, vilket MV vill se), och jag väntar fortfarande på mina betyg. Men annars börjar väl saker och ting faktiskt rulla på nu! Vi räknar och gissar på antal dagar innan vi får beslut från Migrationsverket, väldigt blandade gissnignar men för mig tror jag i månad 11 av väntetiden. Spännnde!

Anyways, aircon är på max och snart dags för middag. Jag tror att imorgon kanske vi kan ta ett dopp i poolen eller havet vid the Strand, njuta av värmen! Nu ska jag bara få bort migränen sedan är vi tillbaka på 100%.

Uppdaterar mer snart :)
Kram
Mango-träd!


 Närmar sig Townsville när man kan se all sugar cane och fabriker!

En liten del av the Great Dividing Range, en bergskedja som sträcker sig från norr till söder där den viker av innåt landet, som precis som namnet lyder "delar" ena sidan av Australien från den andra.

Äntligen framme hos Jareds mamma!Älskar utsikten :)


Underbar takterass! :)


2 kommentarer:

  1. Vädret ser betydligt trevligare ut än här! Krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Tack, ja det är varmt och skönt! :p men måste säga att jag ser fram emot lite normal vinter när vi flyttat till Sverige med, efter ett tag saknar man det lite! :)
    Sista dagen med penicillin idag, mår mycket bättre nu - bihåleinflammation i denna värmen kändes omvänt haha :) Hoppas allt är bra med er också! Kram

    SvaraRadera