måndag 17 februari 2014

Ute i naturen

Helgen hade fullspeckat schema, trots att vi inte direkt hade planerat nägot speciellt. Fredagen blev lite Alla Hjärtans Dag firande, vi åt på en restaurang och gick vidare till en cocktail-bar i stan, väldigt mysigt! :)

På lördagen väcktes vi av mobilen och att en av Jareds kompisar frågade om vi ville med på en utflykt till Trentham för att kolla på ett vackert vattenfall där. Vi packade lunch och åkte med! Vi stannade i några små städer på vägen och tittade in i några intressanta antikaffärer och marknader. Trentham Falls stod näst på schemat och där stannade vi även och åt lunch. Det har varit väldigt torrt ute det senaste och vattenfallet var därför ganska uttorkat, men fortfarande väldigt coolt (ur en geologs ögon, hihi!). En djup dal med vattenfall, klippkanten är av vulkniskt material som visar "columnar jointing" (kolumner), väldigt häftigt!På lördagskvällen var det dags för middagsbesök hos kompisar, mycket trevligt! Och söndagen blev det mest slappa - vi började med att gå till ett café som vi försökt gå till tidigare på frukost. Jag säger "försökt" eftersom det var jättelång kö förra gången och vi var tvugna att gå någon annanstans (vi var väldigt hungriga!). Men denna gången tänkte vi inte ge oss, vi hade hört mycket bra om detta stället och ville gärna prova det! Vi fick vänta ca 10-15 minuter denna gången, helt ok ändå. Och det var verkligen värt det med, underbart kaffe (serverat i en mugg utan handtag, en liten kram-mugg helt enkelt, riktigt nice) och man fick lite choklad vid sidan om eftersom dom delar lokalen med en liten chokladfabrik - mums! Maten var också jättegod, och stället var generellt sett charmigt, stort och öppet. Förstår nu varför alla faktiskt väntar dom där 40 minutrarna på att få komma in, hihi.
Så på söndsgaseftermiddagen tog vi tag i det här med kaffet hemma, vi hade ju en så kallad "aeropress" kaffe-sak i Brisbane som vi tyvärr helt glömde bort i flytten ner till Melbourne. Det var en födelsedagspresent från mig till Jared år 2012, och den fixade så himla gott kaffe - Vi kände därför att vi ville köpa en ny, så nu kan vi dricka massa kaffe hemma igen! :)

Idag köpte jag lite skrivböcker inför terminsstarten, bara två veckor kvar tills vi börjar igen! Och ikväll blir det lite tv-chill med godis, ja vi fuskar lite idag.. har nästan ätit upp ett helt toffifee-paket redan :P Hoppas allt är bra hemma, jag uppdaterar mer snart!

Kram
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar