fredag 14 mars 2014

Field-utflykt & mycket plugg

Lång vecka med mycket plugg, ibland känns det trögt trots att det bara är week 2. Fast det hjälper att påminna sig själv om att snart är hela utbildningen klar, bara några månader till! Så det känns nästan lite som veckorna innan ett sommarlov, redan nu känner man sig lite rastös, kan inte koncentrera sig på plugget och vill bara göra annat - vill vara klar. Men snart så, tålamod! :)

Denna veckan hade vi första field-utflykten i ämnet strukturgeologi. Jag såg fram emot detta, gillar att vara ute och se alla geologiska strukturer "på riktigt", inte bara i en bok - dessutom är det mycket lättare att förstå vad allt är när man kollar ute på field med, ungefär som en "aha"-upplevelse.
Structural Geology är typ ett av dom tyngsta och mest krävande ämnena inom geologi, mycket plugg. Men känslan nu idag när jag gjorde klart första prac-inlämningen för terminen i detta ämnet, den är nästan obeskrivlig! Helt underbart, känns som jag blev 10kg lättare med en gång.

Här kommer lite bilder från våran field excursion. Området vi åkte till ligger nära uni och det mesta var lersten och lite sandsten. Detta området har många bedding planes som blivit vända och lutar, så våran uppgift var att mäta alla dessa olika grader med en geologisk kompass, för att senare analysera detta och skriva en structural analysis. Det var en snabb utflykt, bara ca 2 timmar, men kul ändå!





Jag har pluggat endel på Geokemin idag med, kemi är roligt tycker jag och detta ämnet handlar mer om att förstå processerna än att räkna. Har två inlämningar tills nästa vecka, den ena är klar redan. Sedan har vi Hydrology med, där har vi faktiskt inte riktigt dragit igång ännu, det är ju trots allt bara week 2. Fjärde ämnet för terminen är Fieldwork som är lagt på två veckor, så den kommer senare på terminen. 

Ja, det blev mycket uni-prat idag haha, ursäktar om det var tråkigt att läsa :P Men det är nästan så det är just nu, bara plugg! Vi bakade kakor igen en gång - jag kommer typ inte på något mer vi gjort denna veckan, haha.
Har vart för trötta för att laga mat ibland med, så vi har ätit endel ute.

Oh well, nu är det helg iallafall! Dags för fredagsmys :)
Hoppas allt är bra hemma, uppdaterar mer snart!

Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar