söndag 5 juli 2015

Chichester

Idag gick vi upp tidigt och tog tåget mot Portsmouth. Det har ju varit så fint väder det senaste (även om just idag inte var så varmt) att vi kände vi ville ut och se lite stränder! Jag hittade en lista någonstans som skrev om Englands finaste stränder, såg en som var sandstrand (!) till Jareds stora glädje då han saknat "vanliga" stränder sedan vi flyttade hit, som inte låg så jättelångt bort. Stranden heter West Wittering och ligger nära Chichester, en stad som vi inte besökt tidigare heller och endast ca 1,5 timmar iväg med tåg.

För det första måste jag säga att Chichester måste vara en av dom vackraste städerna i England som jag sett, finns säkert många fina men detta stället var så charmigt! Så mycket historia och byggnader från 1200-talet, enorma trädgårdar, vackra blommor och växter. Trots att det är svindyrt att åka tåg/kollektivtrafik i England så kändes det som vi valt rätt ställe att åka till iallafall, en väldigt mysig dag på ett väldigt mysigt ställe. Vi fick till och med lite shopping gjort! Jag hittade en klänning och Jared köpte ett par efterlängtade flip-flops, eller som vi kallar dom; "thongs" - det Australienska ordet för flip-flops (och tänker man efter så är det ju ganska logiskt, thongs för tårna liksom, haha!).


Vi kom fram till Chichester lite efter kl 10 och vandrade runt i staden och de vackra trädgårdarna i några timmar, alla underbara färger överallt lyste upp den molniga morgonen. Man kunde se den stora stadsmuren som varit där i århundranden och det var väldigt fascinerande att så mycket historiska byggnader faktiskt var bevarade så väl (även om det var lite renovering här och där). Lunchen blev på ett italienskt café inne i stan som heter Attibassi, gott kaffe som verkade serveras på ett lite mer italienskt sätt - en espresso med varm mjölk vid sidan om. Detta var följt av en rundvandring i ett art gallery inne i centrum, och shoppingen som sagt, sedan bussen till stranden. Vid detta laget hade solen äntligen tittat fram och man kunde faktiskt sitta i bikini på stranden! Även om det var lite småkallt, hihi. 
Väl hemma i Woking igen stack vi med en gång till tennisplanen och spelade lite med våra nya tennisracket. Vädret var varmare här med lite sol blandat med regn som bjöd på regnbågar och väldiga kontraster i molnen. 


Nu är vi helt slut, dags att förbereda för jobb imorgon - och kanske kolla på lite film.
Uppdaterar mer snart!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar