onsdag 4 november 2015

Dialekter & Klänningar i Portsmouth

Klänningar! Ja det är kanske lite tidigt eftersom vi inte har sagt exakt datum än till bröllopen, men jag provade lite brudklänningrar igår! Mest för att känna lite på material och se om jag gillar någon stil bättre. Jag har ju en bild i huvudet på den jag vill ha och detta stället hade ingen som var som den, men kul att prova lite ändå. Dom sa även att det kan ta upp till 5 månader att få klännngen gjord, så man ska nog vara ute i god tid ändå!

Jag var på Uni igår och fick endel gjort, gick lite bättre än senast. När jag var klar hade jag bokat tid hos butiken och det tog 1,5 timmar! Provade 8 klänningar tror jag. Men som sagt, ingen av dom var min "drömklänning" så det blir att åka vidare. Dessa klänningarna var dessutom för stora och det var lite svårt att se hur de skulle sett ut (om det var rätt storlek så att säga), massa nålar överallt! Men jag fick känna lite på materialet och kan nu leta vidare!

Dialekt och accenter. Folk frågar ofta vart jag kommer från, för att dom inte kan höra det på min accent. I Australien tyckte dom alltid att jag lät som alla andra, att jag kom därifrån fast med en mild accent istället, typ som en "second generation migrant", alltså föräldrarna födda i ett annat land med jag född i Australien, något som är väldigt vanligt i Australien.

Några gissar på Sydafrika med, vilket jag kan förstå då den accenten är snarlik den australienska och NZ, tycker jag iallafall. Ingen gissar på skandinavien, haha. Men inte konstigt, jag har en blandning i min accent, mest australienskt men även en gnutta brittiskt skulle jag tro. Jared tycker jag låter helt normalt, han kallar det global accent. 

I vilket fall som helst frågade kvinnan som hjälpte mig med klänningarna också, och sa att hon inte kunde placera vart jag kom från. Hon sa att hon kunde höra australiensk accent, plus något mer. Jag brukar säga Swaussie (svensk-aussie), lättast så :P 

Har ledigt i några dagar nu så försöker få så mycket plugg gjort som möjligt, snart dags att gå till ett café och skriva lite tänkte jag. Sedan lite fönster-shopping som belöning!

Här kommer lite bilder från igår - uppdaterar mer snart :)

 Det har varit väldigt dimmigt det senaste, men i Portsmouth regnade det istället, typiskt när man ska prova klänning! :P


 Jag vet inte riktigt vad som är grejjen med mina armar, de är inte så biffiga som de ser ut på bilderna, haha!


Jättekul att prova lite, men ingen av dessa klänningarna var i min smak, hihi. En erfarenhet rikare, och kan nu leta vidare efter den perfekta klänningen!
2 kommentarer:

  1. Så härligt med bröllopsklänningar!! <3 Får se hur många år det dröjer innan det blir min tur.. ;) Jag antar att jag själv har en ganska "global accent" på min engelska, svensk/finlandssvensk accent tycker jag verkligen inte att jag har iallafall, hoppas jag iaf ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja valdigt kul, men inte latt att valja en haha! Det kommer kanske snabbare an du tror ;) Haha ja ibland kan man inte riktigt avgora det sjalv med ens dialekt, manga ganger verkar det som skandinaver har mer amerikansk dialekt med :)

      Radera