tisdag 10 november 2015

Flower sprouts & hösttankar

Just nu rullar det på bra med skrivandet på avhandlingen, jag har haft några extra dagar ledigt från jobbet vilket har gjort att jag kunnat koncentrera mig mer på pugget. Ca 14000 ord nu, får snart ta och runda av arbetet lite tror jag. Ska ha möte med min föreläsare nästa vecka, hoppas på bra feedback då!


Jag har även hunnit åka till en butik till för att prova brudklänningar, denna gången hade jag hittat en favorit på hemsidan, men tyvärr hade dom inte min storlek.. Men provade lite andra klänningar ändå såklart, och det är svårt detta faktiskt - de flesta klänningarna är inte i min storlek, så man kan inte riktigt se hur de egentligen ser ut. Men ska ringa runt lite imorgon och se vad andra butiker har :)


I förra veckan när Jared var iväg på business trip i Amsterdam åkte jag in till London och träffade resbloggaren och fotografen Helena (kolla in hennes fina blogg Oh darling, let's be adventurers här!) som jag fått kontakt med genom Svenska Resebloggar. Hon var på uppdrag i London så vi passade på att ta en brunch på Lantana i Shoreditch. Efter det blev det en promenad med lite sightseeing, följt av Oxford Street. Jättekul att ses! :)
Kort sagt så har jag mer eller mindre bara pluggat dom dagarna jag inte jobbat, det har helt plötsligt blivit så mycket att göra! Vi har fortfarande inte bestämt vart vi ska åka på Jareds födelsedag, och sedan ska vi planera Norge-resan med skidor och familjen, samtidigt som jag började kika lite smått på Whitsundays öarna i Australien som vi har tänkt ska vara en del av våran honeymoon. Många av hotellen är redan uppbokade, över ett år in advance! Så vi får kanske lägga på ett kol och boka. Men vi väntar ju fortfarande på visumsituationen så har ännu inte bestämt exakt datum för bröllopen, men det kommer :)


Nu dags för lite té, eller kanske en hot milo? Något varmt att dricka iallafall, riktigt höst-ruskväder ute nu, blåst och regn. Oh just det, hittade en ny liten grönsak, eller vad man nu ska kalla det - Flower Sprout heter dom, och enligt paketet är det en naturlig korsning mellan grönkål och brysselkål som dom har odlat fram här i England. Dom smakar faktiskt rätt ok! Jag älskar dock brysselkål, hihi. Dom är gröna med lite lila under, smakar som en mildare version av brysselkål. Har ni sett sådana innan?


Anyways, dags för lite milo - uppdaterar mer snart!
Kram


6 kommentarer:

 1. Vacker klänning! Minns själv hur svårt det var att hitta nåt, allt verkade vara i storlek elefant och försäljarna suckade åt mig för att jag var ute i sista minuten (mer än 3 månader innan vigseln..) men den rätta dök upp till sist! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte lätt! Hoppas att den rätta klänningen kommer fram snart med :p Har ringt till flera butiker nu runtom i England och ingen av dom har min storlek, och de kan inte beställa in - jag måste alltså ringa till butikerna lite då och då så kanske dom har haft en ny leverans.. Brukar det vara så? Eller är det bara England? Haha :p I Australien var utbudet mycket större, I Sverige har jag ingen aning :) Får kanske ta en sväng till sverige snart! Hur hittade du din? :)

   Radera
  2. Haha, ja jag känner igen det där, tror det är lite liknande här med. Istället för att beställa klänningar i rätt storlek erbjöd de omsömnad till hutlösa priser. Hittade till slut min på en affär i en stad jag inte ens tänkt på, har som tur var en finsk väninnan som kom med som moraliskt stöd och tolk (inte lätt att vara finlandssvensk och suga på finska :p). Den var pyttelite för stor så det blev att sy in den lite också, men till ett helt ok pris.

   Radera
  3. Haha ja precis! Oh men va roligt, tur med kompisen som tolk haha :P Jag hade nog behovt ha med nagon som stod ocksa, men kanner inte sa manga i England annu sa far aka ensam :P Kanske far bli en tur till Sverige snart och kolla klannigar med hihi :)

   Radera
 2. har aldrig hört om flower sprout innan, men tror jag skulle gilla det eftersom jag älskar brysselkål! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom ar valdigt goda, jag rekommenderar dom starkt om du gillar brysselkal! :) Dom ar lite mildare i smaken bara :)

   Radera