torsdag 24 mars 2016

Planeringen är i full gång!

Det blir som sagt en lite annorlunda bröllopsresa för oss, mellan 6-9 månader lång, och mestadels i Australien! Så vad är planen? 

Vi spenderar alltså våran väntetid på uppehållstillstånd i Australien med hans familj, samt lite jobbplaner och bara njuta. Och om det tar längre tid än detta att få uppehållstillståndet (vilket man inte vet än) så får vi ta mitt Partner Visum så länge helt enkelt. 

De första två månaderna kommer i vilket fall bli våran honeymoon, semester! Det är vi båda värda. Jag ser fram emot detta jättemycket, jag kommer precis ha gjort klart min mastersutbildning då och lär behöva en liten holiday! 

Som det ser ut just nu så har vi planerat in följande:

1. Brisbane, älskade Brisbane! Här kommer vi hålla till den första delen innan vi vet vart jobben blir, det är även här halva hans familj bor, det är staden som jag bott och studerat i under längst tid (5 år), och staden vi båda älskar och saknar! 

2. Ceremonin i Noosa: Här blir det bara en eller två nätter inför ceremonin. Våran del av stranden är bokad och klar, dekorationerna och wedding stylisten är bokat och klart, och våran reception venue bokad och klar; Check, check, check!

3. Townsville: Först och främst eftersom den "riktiga delen" av våran honeymoon blir på Airlie Beach och Whitsundays öarna, vi kommer hyra bil och köra dit från Townsville (snart dags att uppdatera mitt Australienska körkort med!). 5 dagar planerade där, följt av 5 dagar till i Townsville, det är där resten av hans familj bor. 

Vi ska ta en sväng till Maggie Island (Magnetic Island) när vi ändå är där, sedan tillbaka till Brisbane!

4. Melbourne: Två veckor inplanerade i underbara Melbourne där vi bodde i ett år innan flytten till England. Här ska vi bruncha, dricka kaffe och gå till coola takbarer med underbara vänner som vi saknat massor! Vi ska även ta en sväng till Great Ocean Road, något som vi inte hade tid att göra under året vi bodde där. 

5. Tillbaka i Brisbane: Dags att hyra bil igen och köra en sväng till Fraser Island, världens största sandö. Ingen av oss har varit där innan, så jag tänkte vi bokar in det också! 

6. Om vi har tid över innan jobb så vill vi även till Perth och hälsa på några nära vänner som bor där (dom har dessutom hunnit både gifta sig och skaffa barn sedan vi sågs sist!), så det står med på listan också. 

7. Jobb, men vart vet vi inte än! I ca 6 månader. Jag vill antingen se om jag kan få praktik på ett klimatforskningscenter i Sydney, eller om jag kan vara casual tutor (hjälplärare) på universitet under termin 1 på året. Det beror lite på vart Jared får jobb under tiden också.

8. Innan flytten till Sverige så vill vi även till NZ, det är nog något som kommer precis innan sverige-flytten som sagt. 

Sedan har vi även några ställen vi vill besöka på vägen till Sverige med, några mellanlandningar med extra semester på vägen liksom. Men detta har vi inte kollat så mycket på ännu!

Jag vill (och hoppas) att uppehållstillståndet är klart tills början av juni 2017 (ja det är såå långa väntetider!), så vi kan komma till Sverige i tid till mammas födesledag. Hade varit skönt att ha sommaren i Sverige med innan allt kör igång med jobb och doktorand då. Under väntetiden kommer vi leta boende, jobb och doktorand som sagt. Så håll alla tummar och tår! :) 

Men ja, nästa steg nu är att skicka inbjudningskorten och boka flyg!

För övrigt så var thaimaten helt underbar som vi beställde förra helgen (som jag nämde i förra inlägget), äntligen ett lite mer authentic thaimatställe! Så gott att vi beställde mat igår igen, hihi :P

Uppdaterarar mer snart!

Kram
3 kommentarer:

  1. Åh vilken fantastisk honey moon och resa! Vi har aldrig varit i Australien tyvärr, men vi har varit i NZ. Helt fantastiskt land! http://www.freedomtravel.se/restips/oceanien/nya-zeeland/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det ska bli jattekul :) Rekommenderar starkt ett besok i Australien, speciellt om ni gillar kaffe och fina utsikter! :) Ja NZ ar ju ett dromstalle ocksa, ska kolla pa eran blogg direkt!

      Radera