söndag 6 oktober 2013

Sommar/Vintertid?

Det har varit valdigt fint vader nu det senaste och det kanns som det borjar bli lite varmare igen - har ju haft jacka pa nu ett tag, igen. Men nu borjar det synas mer pa trad och vaxter att varen ar pa gang! Haromdagen var det i och for sig en storm under natten, och det blaste valdgt mycket. Eftersom vi bor pa hogsta vaningen har sa blaser det ratt ofta kanns det som, det brukar lata hogt under natterna for det blir drag genom varan a/c och flakten i badrummet, men den natten var det lite mer an vanligt. Vi bada tva vaknade med ett ryck lite halvt forvirrade runt kl 1 pa natten for det brummade och lat sa hogt att vi trodde nagon hade brutit sig in, och sen gick det verkligen inte att sova, haha. Det visade sig att det var en storm som hade haft blast med styrkor uppmot 140km i timmen pa vissa stallen, inte konstigt att det lat hogt! Vi klarade oss bra har i varan lagenhet, det enda vi markte av annat an det hoga ljudet var att varat vamrvatten forsvann over en dag,  sa vi ska inte klaga. Andra stallen hade det lite varre med nedfallna trad och liknande, sa man ska vara tacksam att det inte var varre.

Nu i helgen var det mycket plugg, som vanligt! Lovet ar slut nu, borjar skolan nasta vecka igen. Jag och Jessica pluggade pa ett litet cafe idag, ett cafe som skulle vara valdigt populart att 'jobba/plugga' pa. Dom hade god mat och gott kaffe, men lite for mycket som hande runt omkring som inte gav oss sa bra pluggro - hog musik, vagarbete utanfor etc, sa vi ska nog ta och leta upp nagot annat lite lugnare stalle till nasta gang, haha. Men man vet ju inte forrens man provat liksom :) Jag blev precis klar med min del av ett grupparbete i Economic Geology, vi ska borja satta ihop hela arbetet nu under veckan tror jag. Det borjar dra ihop sig lite nu, snart ar terminen slut! Klockan ar nu ca 23.30, lite senare an beraknat med plugget, men vi har ju precis stallt om klockan till sommartid har, sa egentligen ar kl bara 22.30, hehe. Lustigt, for i Queensland har man inte sommar/vintertid, men har nere har man det, sa nu blir tidskillnanden annu storre mellan har och sverige, men det ska vi nog fixa anda!

Nu under de senaste veckorna har vi hallt pa med vara nya nyttiga matvanor, eller borjar komma igang iallafall! En av vara favoriter ar denna matratten pa bilden nedan: kyckling i ugnen, med sallad och en sas gjord pa ricottaost blandat med spenat, ibland ugnsbakad potatis till det med. Ja, lite underlig kombination kanske, men det smakar valdigt gott. Idag gjorde vi en lasagne med 'tuscan kale' med bland ingredienserna, smakade suverant det med. Kul att laga mat! :)




Idag var vi aven pa ett fodelsedagsfirande, en av Jareds nara vanner fyllde ar idag och vi blev inbjudna till ett overraskningskalas i deras nya lagenhet. Aven dom flyttade ner fran Brisbane nastan samtidigt som oss, ocksa for ett jobb, och dom har precis hittat en lagenhet dom vill ha. Dom har inga mobler annu sa vi satt pa en matta i vardagsrummet och hade nagon form av inomhus picknick. Valdigt trevligt att traffa lite folk dar och att kolla in deras nya stalle!


Nu borjar det kannas lite sent dock och ska upp tidigt imorgon, men skriver mer snart! Ha det nice salange! Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar