fredag 14 augusti 2015

Australien-planer & träning

Ännu ett Hot Pilates-pass avklarat, och det känns riktigt bra! 42 grader varmt och hög luftfuktighet (inne i salen, definitivt inte ute!), många tycker det låter jobbigt men jag älskar det! Det får mig att sakna Brisbane något otroligt dock, som visserligen inte brukar bli varmare än ca 32-34 grader men luftfuktigheten är densamma, dvs väldigt hög. Och som jag sagt innan tycker jag att "blöt värme" är mycket lättare än "torr värme". 

Det har redan gått ett år sedan vi flyttade från Australien (det har gått så snabbt!) och lite mer än två år sedan vi flyttade från Brisbane till Melbourne. Nu är det bara ett år kvar på Jareds nuvarande visum i England, och efter det är planen att antingen byta till ett sponsrat visum här eller kanske prova Sverige lite. Vi båda två saknar Australien väldigt mycket, men vill gärna prova på lite olika ställen innan vi bestämmer oss vart vi vill bosätta oss ett tag. Ett sätt att utvecklas och växa som person liksom.

Vår plan var att hälsa på i Australien runt mars nästa år, ta en svängom och säga hej till hans något utspridda familj i Townsville och Brisbane, men även träffa kompisar i samma städer plus Melbourne. Jag vill så gärna till NZ också, bodde 6 år i Australien och åkte inte till NZ! Är inte det lite lustigt? Men som jag pratat om tidigare någon gång så är det inte riktigt samma sak när man bor i Australien jämfört med någon som åker på ett exchange år, för man har liksom inte tid eller råd att resa runt överallt som dom gör under deras vistelse. Jared har för den delen inte heller varit i NZ än, och han är ju född i Australien haha. Så det är definitivt med på reselistan, kanske inte nästa gång, men gången efter det! 

Men frågan är om vi ska vänta med att åka och hälsa på i Australien tills det är dags för honom att byta visumet, för han måste till sitt hemland för att kunna ansöka om nytt. Det blir lite väl dyrt med två australienresor på ett halvår (som man kommer ihåg från alla åren man bara kunde hälsa på "hemma" en gång per år). Så det kanske blir i slutet av September nästa år istället, men det är ju så långt tills dess! Ahh! Jag har ju abstinens nästan, vill tillbaka till palmerna, de underbara bruncherna och det goda kaffet, hehe. 

I vilket fall som helst, vi kollar lite på planerna och får se när det passar bäst. Vi har ju även fullt upp med att utforska nya ställen i Europa också (när plånboken ger med sig iallafall, hihi). 

Nu snart dags för en springtur i regnet, japp det blir två träningspass idag! Sedan middagsplanering, och just ja - diskmaskinen är ju sönder, vet ej vad som är fel, men hyresvärden svarade direkt och sa att han gärna köper en ny(!!!) då han tycker att den nuvarande är väldigt gammal och förmodligen redo att bytas ut. Vilken hyrevärd liksom, inga sura miner, bara positivt och väldigt hjälpsam! Tillskillnad från när våran trvättmaskin på förra stället var sönder, den tog äver två månader att få utbytt.. haha! :)

Anyways, trevlig helg - fredagsmysdags!

Kram

 Lunch efter pilates-passet

 Min nya yogamatta, och mina nya (redan välanvända, dvs smutsiga) springskor!

Melbourne Airport. Nästan exakt ett år sedan nu - flytten från Australien till England!

 Och här har vi underbara Southbank i Brisbane

 Med stranden och poolen

Och gatan på ett av ställena jag bodde, i Kelvin Grove. 

Och dessa underbara solnedgångar! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar