söndag 23 augusti 2015

På promenad i Reading

Det är nästan exakt ett år sedan vårat Englandsäventyr började, jag kom hit den 20 augusti och hämtade nycklarna till lägenheten i Woking. Jared kom ju hit 6 veckor efter mig eftersom han hade lite mer jobb kvar att göra i Melbourne och Brisbane innan han kunde åka, men i runda slängar ett år sedan. Nu har vi bott i Reading i tre veckor, vi har haft våran "check-out" och lämnat tillbaka nycklarna i Woking, och det känns väldigt bra! 

Så det senaste har det mest varit plugg. eller skrivande på min avhandling. Tekniskt sett har uni inte börjat än, men jag ska ha möte med min supervisor imorgon och prata lite om projektet. Tänkte även fråga honom om jag måste gå på letkionerna i hans ämne detta året eftersom jag gick på alla lektionerna förra året (fördelen med part-time studier). Jag har ju bara min avhandling kvar att skriva på detta året, plus en fieldtrip till Silicien!

Vi har promenerat lite i Reading under helgen, tagit lite kort och njutit av det fina vädret. Jag tycker Reading är en väldigt mysig stad, ca 300000 innvånare i större delen av Reading, och det finns endel historia och gamla byggnader. Bilder finns nedan! Vi gick även till en område som heter Caversham (men hade inte med kameran då) och provade lite nya cafén.  

Nu är det dags för lite tv-spels chill och efterrätt, känner doften av mitt peppermint tea! Startade en ny fil på Dragon Age Inquisition häromdagen, jag skapade en kvinnig huvudroll och lite läskigt nog så kom hennes namn upp som "Ellana", väldigt likt mitt eget haha... :P

Anyways! Jag försökte göra en "caramel slice" igår... och ja, den blev lite rinnig, men inte helt misslyckad iallafall! Får öva mer med andra ord. För er som inte vet vad det är, googla "Australian caramel slice" :) Nu dags för té!

Uppdaterar mer snart - Kram!
 Ett väldigt skevt hus inne i town centre.. hehe
 Tågstationen, som tydligen renoverades år 2009 :) 15 platformer, känns som detta är en stad som håller på att växa också!  Som sagt, en växande stad, med massor av byggnade under uppbyggnad överallt :)
 Min aningens rinniga Caramel Slice! Men god var den ändå :P

Och här har vi våran pancake breakfast tradition igång igen efter flytten! :)


4 kommentarer:

 1. Ja Reading är världens knutpunkt. Jag rekommenderar mina läsare att ha det som bas för att tågförbindelserna är så bra och förutom att man missar bagageplats om man går på där så är det bättre än att snurra runt i London när man kommer från Gatwick/Heathrow och ska till Devon och Cornwall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis det känns som en bra mittpunkt! Men konstigt nog fortfarande klassad som "town" och inte "city" väl? :) Måste bara fråga, hur tar man sig smidigast till Cornwall härifrån? Det är lätt att underestimera hur långt det kan vara :)

   Radera
 2. oh, måste verkligen googla caramel slice, ser verkligen ut som nåt för mig!! :) Och staden ser mysig ut, hoppas detdär huset inte rasar ihop bara... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får du göra! FInns många goda recept på dom! :) Ja haha, det var nästan så man undrade om det huset är typ någon front till ett magiskt "Harry Potter ställe", som ser övergett ut från utsidan, men har fullt ös inuti.. hehe :P

   Radera