lördag 4 oktober 2014

Ridkläderna har kommit, och hemtrevligt i lägenheten - äntligen!

Dags för en uppdatering!

Det har varit en lugn vecka, vilket betyder att vi har hunnit fixa lite saker i lägenheten - vi har äntligen fått upp gardinerna! Eftersom jag inte hittade så mycket gardiner här (dom jag väl hittade var superdyra) så beställde jag hem till mamma och pappa, hämtade dom nu förra helgen när vi var där. Vi har även äntligen ätit lite hemlagade middagar, sådant som man inte hann fixa förra veckan med allt resande och flygande! 

 Jared tog med rosor hem till mig häromdagen :D

 Första hemlagade middagen - spagetti! Vinet gjorde det lite festligare iallafall.


Gardiner! 

Det börjar kännas mer och mer hemtrevligt här, och snart ska nog tvättmaskinen vara fixad med. Vi har fått hit specialister som kollat på den och nu väntar vi bara på klartecken (tror dom ville prova att göra rent den lite till innan man godkänner att den behöver bytas ut, onödigt att spendera tid och pengar på det tycker jag för den är helt kass.... det har gått över en månad nu sedan jag bad dom fixa den, massa mögel som bara växer tillbaka fast man gjort rent och vi har redan kört den med massa rengörningsmedel utan resultat). Men iallafall, vi har varit på Ikea en snabbis med, köpte en garberob som Jared just nu håller på att sätta ihop - Jared fixar med den medans jag pluggar (och skriver lite i bloggen hehe). Framtida köp blir saker som bokhyllor runt tvn, och sedan kanske en byrå, men måste få iordning på allt innan vi köper mer. 

Jag har fått hit mina ridgrejjor nu med, fick en ny hjälm i födelsedagspresent och var även och köpte nya vantar och ett par nya ridbyxor häromdagen! Närmsta ridsportsbutiken ligger i en stad som heter Basingstoke, ca 20 min med tåg härifrån, och sedan buss till affären. Man har vant sig nu men i början (typ när jag precis flyttat till australien) var det lite jobbigt att inte ha bil. Ni vet, handla mat, åka till Ikea, tvätta kläder - japp allt är kollektivtrafik eller promenad. Man lär sig att bli effektiv med tid och promenader kan jag säga. Att ha bil är nästan en vardagslyx, haha - fast jag vet att vi båda gärna hade haft en bil för länge sedan om det hade behövts, det har inte varit högts upp på prioriteringslistan - speciellt inte i australien eftersom vi alltid bott så centralt i storstäder där. Här i Woking är det bra tågförbindelser och bra kollektivtrafik, men lite jobbigare med de där vardagliga sakerna här, det är inte lika lätt och bekvämt som australien var. Men nya utmaningar är bra! :)

Anyways, plugget har gått bra änsålänge, det har inte riktigt dragit igång helt ännu men kommer nog snart. Generellt sett så är det högre tempo och mer avancerat än min undergrad - och på tal om det, känns så konstigt att säga att jag är postgrad nu, konstigt med väldigt roligt, haha! :) Men mycket av det första vi har gjort har varit repetition för mig, vilket jag tyckte var skönt, men nu kommer vi nog snart att gå in på mer specifika saker. Jag måste välja ett research project snart med, det är svårt att välja för det finns så mycket intressanta saker! Och jag såg precis att det eventuellt finns en field trip man kan ansöka om till Island med (utöver kurs och betyg), finns stipendie till det - måste fråga mer om detta på måndag! Vill jättegärna åka till Island, känns som norra delen av jordklotets Nya Zeeland :)

Vet inte hur många sånna miniräknare jag haft under åren hehe..

Nu är det snart dags för lite lunch, och garderobbyggande - och efter det ska jag putsa mina ridstövlar, har inte gjort det på länge! Och det behövs verkligen, dom har nästan bara stått i flera år nu (vet inte om någon av mina systrar lånat någon gång kanske). Jag tog bara med ett par hemifrån, mina Mountain Horse stövlar (supersköna!) - har två andra par till men kände inte att jag behövde alla på en gång. Ikväll ska jag provrida fältävlanshästen, ska bli jättekul! Kommer uppdatera mer om detta efteråt :)

 Snart dags! :) Vi har nog minsta spegeln någonsin haha..

Nu ska jag hjälpa Jared med möblerna, färdigpluggat för idag! Hoppas allt är bra hemma, skriver mer snart!
Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar