lördag 27 december 2014

Winter wonderland

Om ca en vecka åker vi hem till England igen, tiden har gått fort! Till Jareds stora glädje har det ju nu kommit lite snö med, även om det så var efter julafton. Han tycker fortfarande det är lika kul att leka i snön, uppvuxen i tropiska Townsville betyder att detta är ett helt nytt koncept för honom! 

Vi har varit ute och promenerat, lekt med Cesar (som verkar dela snöglädjen), och försökt plugga lite. Eftersom vi gick upp rätt sent idag åkte vi inte iväg någonstans, och som jag nämnt innan finns det inte mycket pluggro här i detta huset (en busig hund, minst två högltalare med olika musik på hög volym, samtidigt som tvn ibland även är på och resten umgås i köket). Men alla har ju jullov, jag får helt enkelt plugga en annan dag, haha!

Det är bättre att planera att åka iväg till något café och plugga, som vi gjort några gånger nu sedan vi kom hit. Bland annat till ett av caféna Da Matteo i Göteborg, måste säga att trots liten yta och svårt att få plats med pluggsaker så var det mycket trevlig fika med bästa kaffet vi har hittat i Sverige hittils! Det är det närmsta "Melbourne-kaffe" vi har hittat här, dvs. det hade platsat i Melbourne - lätt. Värt att prova om man är kaffe-intesserad! :) Nästa gång tänkte vi prova ett australienskt café/coffee shop som ska finnas i Göteborg med. Vet att vi maler på om kaffekulturen i australien, men det är stor skillnad - och vi har nog blivit lite kaffesnobbar med för den delen :P (...efter att ha bott i Melbourne är det svårt att inte vara det, en stad som är känd för kaffesnobbarna hehe).


Lite huvudvärk just nu, har haft lite problem med axlarna nu när vi hälsat på hemma (måste ha sträckt mig lite när vi kom, och har sovit dåligt det senaste pga det). Ska försöka ta det lite lugnt i någon dag nu. Här kommer lite bilder från julafton och idag - nu blir det lite film och sova, skriver mer snart! Kram
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar