tisdag 5 maj 2015

Isle of Wight getaway

Nu är vi hemkomna från våran lilla weekend getaway på Isle of Wight! Vi kom visserligen hem igår lite efter lunch, men har inte hunnit skriva något än då det har varit mycket på gång direkt. 

Vi åkte som sagt på lördagsmorgonen mot Isle of Wight, vi hade bokat ett mysigt och fräscht Bed&Breakfast på östra sidan av ön, och tog färjan från Portsmouth Harbour. Vädret skulle inte vara så jättebra, med regn och blåst, men vi kände att det blir ju en rolig upplevelse ändå - speciellt eftersom Jared inte är van vid detta klimatet! 

Dag 1 spenderade vi i Shanklin, vi kom till boendet lite efter lunch och vandrade sedan vidare mot restaurangerna vid stranden. Vi besökte ett ställe som heter "Shanklin Chine" där man kunde gå på en liten promenad bland träd och natur i en så kallad "gorge", med lite vattenfall och mycket fåglar - vackert ställe! Därefter blev det fler promenader och vi provade två restauranger inne i Old town. Eftersom vi kom dit rätt sent på dagen åkte vi inte iväg längre än så, men det var skönt att bara kunna slappna av med ett glas rött - utbudet är stort!

Dag 2 blev lite mer äventyrligt, efter B&B frukosten begav vi oss till bussen som tog oss in till Newport som är en mysig stad mitt på ön. Där letade vi efter lite unika kaffeställen och hittade tillslut restaurangen Olivo, som visade sig ha så bra service och underbart god mat att vi drack kaffe, och åt både förrätt och huvudrätt - till lunch! Rekommenderas starkt, det kändes som man var någonstans i medelhavet.

Efter detta åkte vi vidare med bussen till Alum Bay, på västra sidan av ön, för att kolla på The Needles och Battery - stora vita kritklippor ute i vattnet (geolog som man är hihi), och sedan vidare till deras museum om krigen, samt ett mysig café med hembakade tårtor och cream tea - allra längst ut på ön. Vädret blev helt plötsligt mycket fint och solen tittade fram lagom till vi kommit upp på toppen. Rekommenderas starkt att besöka detta stället också, trevlig personal, vackra vyer och god fika. Det fanns även ett litet tivoli vid busstoppet med ansiktsmålning och åkattraktioner om man är intesserad av sånt. 

Trots långa bussresor (det blev några timmar allt som allt) gick dagen väldigt fort, och vi åt sedan middag vid stranden tillbaka i Shanklin, följt av några drinkar på B&B-baren. På måndagsmorgonen begav vi oss hemmåt, stannade lite snabbt på mitt universitet i Portsmouth för att skriva ut ett arbete, och sedan vidare mot Woking! Isle of wight är en väldigt mysig ö, trevliga människor och mycket att erbjuda - lätt att både ta sig dit och hem och smidigt med tåg och färjan. Blir att åka dit igen, för man hinner verkligen inte se allt på bara två dagar!

Nu är det full rulle som sagt. Imorse var jag hos sjukgymnasten som sa att vi inte behöver boka in något mer än då allt såg bra ut - ska fortsätta med övningarna och höra av mig om jag behöver komma in igen, tumme upp på det :) Och nu när arbetsveckan startat igen ska Jared iväg på Business trips runt om i England och Tyskland, spännande!

Ska se om jag får lite plugg gjort nu under dagen med - här är lite bilder från helgen, uppdaterar mer snart!


 Vi fick leta lite efter vårat B&B, det fanns många små gator och vägar
















 Så här dimmigt var det på andra dagen, fram tills efter lunch någon gång! Detta är på en bergskant på bussen, det är alltså en liten by där nedanför som man inte kan se, haha.


 Inte lätt att köra dubbeldäckarbuss på så trånga vägar!


 Här har vi Olivo i Newport!


 Förrätt och huvudrätt på Olivo

 När vi kom till Alum Bay såg det ut såhär, och jag blev lite besviken att man inte ens kunde se klipporna.. men en halvtimma senare när vi promenerade ut mot klipporna och museumet längst ut på udden försvann dimman och solen kom fram!










Längst ut på udden vid klipporna på cafét hade dom en vädermätare, och just då var prognosen "moderate gale", det blåste mellan 50-60km/h där ute - fläktade endel! Men trots det värmde solen.





2 kommentarer:

  1. Härliga bilder, måste dit någon gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jattefint, lite som att aka tillbaka i tiden! :)

      Radera